Златните момичета Камелия Дунавска и ансамбълът по художествена гимнастика, който завоюва златото на Олимпиадата в Токио, стартират уникална здравословна програма за младежи. Акцентът е върху здравословното хранене, двигателната активност и положителните форми за социално общуване. Програмата „Яж, движи се и обичай“ ще бъде представена на тридневен фестивал в края на септември.

От 23 до 25 септември в „Топлоцентрала“, златните момичета и множество известни български треньори, спортисти и изпълнители ще направят безплатни обучения за

здравословно хранене, дихателни упражнения

и правилна стойка, семинари на теми, свързани с комуникативни умения и създаване на социална среда.

„Чрез спорта, изкуството и научните постижения, като основни социални феномени, ние създаваме програми за развитие на обществото, обхващайки всичките му групи и особености. Програмата „Яж, движи се и обичай“ е насочена към подрастващите и младежите.

Отчитайки повишената нужда особено през последните години на здравна, двигателна и социална култура ние се спряхме на обучение при най-нуждаещата се група, за да имаме едно здраво, активно, осъзнато и стабилно общество в бъдеще“, разказва Камелия Дунавска за проекта.

По време на “Яж, движи се и обичай“ ще бъде дадено началото и на инициативата „Нов живот за стари книги“, която има за цел да изгражда спортни площадки със средствата, набрани от кампанията с книги подписани от известни българи.

Във фестивала ще вземат участие и представители на различни спортни клубове и федерации. През цялото време гостите ще имат възможността за незабравими срещи и разговори с известни личности и спортисти.

Ще можете да се насладите и на моно спектакли на известни актьори, концерти, танци и много други забавни моменти , включени в тридневната програма на фестивала “Яж, движи се и обичай“.

За доброто настроение на всички ще се погрижат Влади Въргала, Филип Аврамов, Невена Пейкова, Дивна, млади музиканти и други известни известни български личности.

Фестивалът се осъществява с помощта на Министерство на младежта и спорта, ”Гастроном” и “Аквалайв Кранево’.

Екипът изказва специални благодарности за медийната подкрепа на списание „Жената днес“.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара