The Daily Urban се нарича блогът на Калина Ръсовска (да, това същото красиво момиче на снимките). Родена е в семейство с афинитет към изкуството – дядо й е известният художник Петър Ръсовски. Родителите й са завършили художествени училища, а майка й и нейната шевна машина са директен виновник за страстта на Калина към модата.

Концепция, стил и модел: Калина Ръсовска, Фотографи: Моника Борисова, Калоян Грозев и Мартин Василев

19-годишната Калина е студентка по мода в НБУ, успява още да работи, занимава се с рисуване, дизайн, стайлинг, любителска фотография и астрофизика.

The Daily Urban е отдушник за бушуващото въображение на Калина. В него публикува единствено много избрани и старателно направени неща, защото е голям перфекционист. Както си личи от самото заглавие, модата на Калина е градска, моделът е самата тя, а дрехите, обувките и аксесоарите са от достъпни магазини, понякога втора ръка, а често и направени от самата нея.

Пет години изучаване на японски език са оказали влияние върху Калина, затова и най-голямото й вдъхновение е японската култура. Японците имат най-смелата улична мода в света, най-разчупените филми и анимации и огромна субкултура, от която младата дизайнерка черпи с шепи.

Един ден Калина ще има свой бранд, но засега се включва в дизайнерската група Misfit Army, за които обещава, че тепърва ще чуваме много.

0 Коментара