Талантът неизменно намира начин да се справи в тежки моменти, за да постигне желания резултат. Тази философия е в основата на успеха на едни от най-впечатляващите млади музикантки в България. Талантливите струнни изпълнителки от трио „Хипнотик“ завършват една творческа година, изпълнена с много успехи и спечелени битки.

Мария Новева, Бистра Копринкова и Марина Хинова разрешиха окончателно спора около правата на името „DESTINY“, което занапред може да бъде използвано само от тях за всички възможни дейности. Казусът е емблематичен за България и свидетелства за все още съществуващите неуредици на нашия музикален пазар.

1.Hypnotic

„DESTINY“ е името на албум на „ХИПНОТИК“, издаден през 2014 година. Не след дълго се появява нов струнен квартет, носещ същото име. Борбата за собствеността на името отнема на момичетата много усилия и нерви, но успяват да защитят правата си. В момента те са единствени собственици на търговската марка „DESTINY“.

„Предстои страхотна година! Очакват ни невероятни проекти и нямаме търпение да се заемем с новите начинания. Преминахме през трудни моменти, но работихме усилено и сме щастливи от постигнатото през 2016“ – споделя с нескрит ентусиазъм Мария Новева.

През последните месеци „Хипнотик“ се включиха в няколко емблематични концерта, получават много покани за редица ВИП участия и не спират да работят върху новия си албум, който очакваме да излезе догодина. Виолистката на „Хипнотик“ Бистра Копринкова и цигуларката на триото Мария Новева се оказаха и сред малцината, които бяха поканени на чаша шампанско в личната гримьорна на Найджъл Кенеди след шоуто му в София през есента. „Срещата с Найджъл беше наистина много вълнуваща за нас“, споделиха красавиците, които в момента работят над свой нов проект, вдъхновен от ритъма на тангото.

„Хипнотик“ обраха аплодисментите с изпълнението си на живо и по време на специалното представяне на най-новия модел на „Порше“ у нас. Събитието се състоя на нетрадиционен терен – пред едно от студиата на „Киноцентър Бояна“, а момичетата показаха връзката между класическата музика и класическите форми в дизайна на новия автомобил на бранда.

Триото се качи сцената и заедно с Боби и Заки от „Авеню“ по време на големия им концерт в НДК през ноември. От сцената на зала 3 бандата представи новия си албум „Безвремие“. „Оригиналното изпълнение на цигулка в едно от парчетата е на Васко Василев, но той не можа да присъства на концерта в София и поканиха мен да изсвиря неговата партия“, разказа Мария Новева. „Това бе огомна чест и истинско удоволствие, благодаря за доверието на Боби и Заки“, сподели още тя.

По време на провелия се в столицата ни 62-и форум на „Лайънс клуб“ Европа пък, струнното трио направи миниконцерт, с който изненада близо трите хиляди члена на международната организация. Гостите, сред които бе и журито на престижния конкурс за млади музиканти “Томас Кути“, аплодира изпълненията на Misirlou от “Криминале”, „Либертанго“ на Пиацола и авторското им парче „Едерлези“.

Само през последните няколко месеца феновете на струнното трио успяха да чуят изпълненията им и в няколко града в България. Момичетата не спират да пътуват – фестивалът „Златен кестен“ в Петрич, корпоративни събития във Варна и Бургас, записи в студио, подготовка за снимките на нов видеоклип, два часа лайв концерт с Веси Бонева – „Хипнотик“ успяват да покажат, че когато музиката е качествена, за нея има пазар, даже в малка страна като България.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара