Есента е най-доброто време за модни експерименти. Присъединявайки се към дискусията за изразяване на стила, дизайнерите на Reserved решиха да покажат романтичния му аспект по преувеличен, почти сюрреалистичен начин.

Този романтизъм не е сладък: той е зрял, съзнателен и краен.

Сред предложенията в черно, сиво и бежово се откроява най-модерният цвят за сезона: горещото розово.

Текстил в нюанса на искрящо розово се използва както за палтата с широки яки, така и за плетените, жакардови тоалети, костюми и коктейлни рокли.

Есенната колекция е едновременно интровертна и максималистична. Връхните и меки дрехи са снабдени с нови, смели форми; фигурата е станала по-ясна, препращайки към мотивите, познати от висшата мода и отхвърляйки явната утилитарна функция. Противоречията се срещат в монохромни рамки. Твърдият жакардов плат е балансиран от мека мрежеста материя и преувеличен в обемен текстил от плътно прилепнали кройки. Линията на деколтето привлича вниманието, като дефинирана по по-различен начин във всеки случай.

Фотосесията на Wunsche & Samsel е направена в суров шотландски пейзаж. Зелените хълмове, планините и шотландската архитектура предлагат отличен фон за смелите ни дрехи, контрастиращи с есенното време, с разнообразни текстури и живи нюанси на розово и непроницаемо черно. Това е визия на съвременния романтизъм: изразителна и безкомпромисна.

Стайлингът е доминиран от едноцветната визия, фокусирайки вниманието си върху разнообразни завършеци на материите: неравен жакардов плат, плътна дантела, блестящ, прозрачен шифон или вълнената нотка във връхните дрехи. Дори есенните цветя тук са показани по нестандартен начин. Поставени върху жакардовия плат и дантелата създават впечатление за интригуваща триизмерност.

По-голямата част от асортимента е произведен в Европа от европейски материали. Палтото от 100% италианска вълна е произведено в Полша.

Колекцията е придружена от изразителни аксесоари, като плътно прилепнали боти в цвят фуксия, лилаво и черно. Лъскави ботуши над коленете с текстура на крокодилска кожа. Токчета на платформа от сатен в модерни за сезона цветове. Есенната визия е допълнена с декоративни чанти, изработени от жакардов плат в бароков стил или с пера, идеални за специални поводи. Има и по- малка полукръгла чанта, която може да се носи, както през рамо, така и като клъч.

Колекцията от есенната кампания Reserved ще бъде налична в магазините и онлайн https://www.reserved.com/bg/bg/zheni/kolektsiya/autumn-2022-campaign.

Photography: Magda Wunsche & Aga Samsel

Photo assistant: Wojtek Buczek

Video: Bart Pogoda

Model: Julia Hafstrom | IMG Models

Make-up: Wilson

Hair: Michał Bieliecki

Production: Visual Crafters

Facebook Twitter Google+

0 Коментара