За първи път в Нощ на Музеите и Галериите Варна ще се включи един съвсем нов музей – „Посланици на доброто“, който беше открит през 2017г. Музеят се намира в сърцето на Морската градина на Варна в сградата на терапевтичен център Карин дом.

На 19-ти май (Събота) музей „Посланици на доброто“ в Карин дом ще посрещне любителите на историята и ще разкаже за интересни събития и личности, оставили спомен с добрите си дела и превърнали се в “ Посланици на доброто“.

Гостите ще могат да се включат в безплатно посещение на музея и беседа с лектор в часовете: 11:00, 13:00 и 15:00ч, както и да се забавляват заедно със своите семейства и приятели на открито. На този ден Карин дом организира и благотворителен пикник за всички желаещи да отдъхнат и да се забавляват на чист въздух в градината.

Всички събрани средства от пикника ще бъдат в подкрепа на Монтесори групата за деца със специални потребности в Карин дом, която предлага обучение и социална интеграция на децата с опитни педагози, логопед и психолог в Монтесори среда.

Музей „Посланици на доброто“ Ви очаква с първата по рода си музейна експозиция, посветена на благотворителността и филанторпията, която отправя своето послание за доброта и съпричастност. Музеят е привлекателен за младите хора със своите интерактивни дейности посредством тъчскрийн и таблети. В допълнение музеят предлага и атрактивни дейности по време на пролетно-летния сезон – открити уроци, кът за отдих и медитация, лекции за родители. Не на последно място, посетителите ще могат да се потопят в атмосферата на Карин дом, който почти 22г. създава възможности и подкрепя децата със специални нужди и техните семейства.

„Нощ на Музеите и Галериите“ се организира от Културно-информационно издание “Ти си Варна“, с подкрепата на Фонд Култура към Община Варна.

Карин дом е терапевтичен и обучителен център, който е създаден във Варна през 1996г. от потомствения дипломат и филантроп Иван Станчов. През 2017г. Карин дом включи в терапевтичните си програми 373 семейства с малки деца от град Варна, региона и страната чрез предоставяните две социални услуги: Център за социална рехабилитация и интеграция и Център “Ранна интервенция“.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара