Fibank предлага вече на клиентите си с издадени дебитни или кредитни карти VISA услугата Apple Pay като по-сигурен и поверителен начин за плащане. Чрез него се избягва предаването на картата на други лица при плащане, докосването на бутони и боравенето с пари в брой. В същото време се опира на защитите на iPhone за безопасността на всяка трансакция.

Клиентът трябва просто да доближи своя iPhone или Apple Watch до платежния терминал, за да извърши безконтактно плащане. Всяка покупка с Apple Pay е сигурна, защото е удостоверена с Face ID, Touch ID или парола за устройство, както и с

уникален еднократен динамичен код за сигурност.

Apple Pay се приема в магазини за хранителни стоки, аптеки, таксита, ресторанти, кафенета, молове и много други места.

Клиентите могат също да използват Apple Pay на iPhone, iPad и Mac, за да правят по-бързи и удобни покупки в приложения или в мрежата чрез Safari, без да се налага да създават акаунти или многократно да въвеждат информация за плащане и доставка. Apple Pay улеснява, наред с други неща, онлайн пазаруването и паркирането. Може да се използва и за извършване на плащания в приложения на Apple Watch.

Сигурността и поверителността са в основата на услугата. Когато клиентите използват кредитна или дебитна карта VISA с Apple Pay, действителните номера на картите не се съхраняват на устройството, нито на сървърите на Apple. Вместо това се присвоява Device Account Number – уникален акаунт номер на устройството, който се криптира и съхранява сигурно в Secure Element – сертифициран чип по индустриален стандарт, предназначен за безопасно съхраняване на платежната информация в устройството.

Настройката на Apple Pay е лесна.

Просто отворете приложението Wallet на своя iPhone, докоснете + и следвайте стъпките за добавяне на кредитните или дебитни карти VISA на Fibank. След като клиентът добави карта към iPhone, Apple Watch, iPad или Mac, той може веднага да използва Apple Pay на това устройство. Клиентите ще продължат да получават всички награди и ползи, предлагани от картите на Fibank.

За повече информация: https://www.apple.com/bg/apple-pay/

Facebook Twitter Google+

0 Коментара