Новата забавна поредица от Наръчници за пораснали деца на нашумелия британски тандем Джоел Морис и Джейсън Хейзли помага на възрастните да навигират безопасно из сложния съвременен свят.

Това е съпруг.
Може да ви се струва, че устройството му е сложно,
но на практика схемата му е проста.

Наденици с бира са подходящото гориво за него.

Съпругът обича да се занимава с прости поправки, като например да смени уплътнението на някой кран. След това обича да разказва надълго и нашироко за положените усилия и ще държи да се отнасяте с него така, като че ли е изобретил машина, която превръща пръднята в злато.

Съпругът приема трудно някои неща. Едно от тях е това, че може да греши. Ако е сгрешил, съпругът ще започне да изрежда случаите, в които е бил прав, дори те да датират отпреди много години.

Съпругата обича да чете романтични книги. За нея тези романи са възможност да фантазира и да избяга от действителността. Съпругът не си губи времето с разни тъпи измислици. Обича да чете книги за неща, които са се случвали наистина, и разкази за истински мъже. Четенето на такива текстове ще му окаже безценна помощ, ако някой път се озове на Луната или в спецчастите, или стане помощник-мениджър на националния отбор по футбол на Англия.

Съпругът среща затруднения, когато трябва да изрази чувствата си, затова в тази изцяло мъжка група за говорна терапия мъжете биват окуражавани да говорят открито.  Трима от съпрузите в тази група играят покер, а четвъртият чете книга за призраци. Не разговарят.

В Япония можете да си купите съпруг робот. Това е М1, изцяло моторизиран електронен съпруг. Може да мести мебели, да пече месо на скара, да чисти канали, да реже печеното, да настройва телевизори, да рита и хваща топки и дори е програмиран да се извинява. За съжаление учените още не са намерили начин да му попречат да се оригва.

С напредването на годините съпругът започва да проявява склонността да издава странни звуци. Пъшка, когато става от стола, и говори като инспектор Клузо, когато реши, че разговорът е започнал да замира. Освен това си напява „трам-там-там“, докато кръстосва от стая в стая. Прави го, за да си напомни, че още съществува.

Съпругът обича принципа „Направи си сам“. Днес Ричард е окачил една врата на пантите така, че килимът под нея й пречи да се затвори, и е сглобил доставен на части скрин, само че са му останали три загадъчни метални елемента, с които не знае какво да прави – и всичко това съвсем сам. Сега упорито шофира напред-назад по една и съща отсечка от шосето, дълга около половин миля, но отказва да попита за пътя.

Морис и Хейзли си спомнят за собственото си детство, и по образеца на някогашните книжки, обясняващи на хлапетата сложния заобикалящ ги свят, съставят своята весела поредица за зрели хора, посветена на всевъзможни елементи от нашето ежедневие. Под влияние на детските си спомени те използват като вдъхновение и надграждат работата на знакови илюстратори от 50-те и 60-те години на миналия век.  Други книжки от поредицата са: „Махмурлукът“ и „Хипстърът“.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара