Снимки Личен архив

Момчил Колев е човек, който разбира от музика толкова, колкото Стивън Хокинг от физика и астрономия. Без него българската музика щеше да бъде незавършена и много далеч от това, което е сега. Момчил минава през група „Клас“, която минава през 80-те като бурен вятър. През 90-те години заедно с Дони правят най-добрия български музикален дует изобщо. Всъщност първите оргинални касети (защото тогава още нямах CD ) са ми на Дони и Момчил. Момчил композира, пише, музицира и е ангажиран с най-големите хитове на Ирина Флорин, София, Мая Йорданова…. Вероятно след 10 години някой ще каже същото и за сина му Калоян, който тръгва по стъпките на баща си. Момчил е горд татко на Мария и Калоян и още по-горд съпруг на Анна Колева.

Незаслужено за Мария си говорим предимно за Калоян, но това е така, защото сме пораснали, но все пак отнесени момчета…

Според теб помага или пречи това родителите ти да са популярни?

Мисля, че популярността на родителите едновременно помага и пречи на децата. От една страна, им дава криле да постигнат много повече от това, което са постигнали техните родители, но от друга страна, трябва да се преборят с комплексите, които носят родителите им.

Какво мислиш за случая със Стинг, който обяви, че няма да остави в наследство нито пени на 6-те си деца?

Не мисля, че това е правилно решение, защото децата носят последствията от това, че той е много известен. Те не са поставени в реална обстановка, в която да оцеляват сами.

Добре, ти какво дете беше?

Тихо, кротко, с дълбоки мисли.

А как изглеждаше животът на тихите и кротки деца с дълбоки мисли, когато ти беше дете, и каква е разликата с днешните деца?

Аз лично играех по 6-7 часа на ден с другите деца, а през ваканциите по цял ден. Няма нищо по-хубаво от това усещане да си част от детския отбор на твоя квартал. Никога няма да забравя това чувство за принадлежност към бандата, към квартала…

Цялото интервю четете в новия брой на „Жената днес”

Facebook Twitter Google+

0 Коментара