Зашеметяващият балет „Тодес” идва в България с новата си програма „Танцуваме Любов”, която ще представи на 1-ви февруари в София и на 2-ри – във Велико Търново.

Спектакълът „Танцуваме Любов” е илюстрация на любовта, разказана чрез майсторския език на драматургията и хореографията. Динамичен, с взривяваща енергия, с много чувство за хумор, спектакълът е вълнуваща история за една влюбена двойка, която преминава през всички препятствия за да успее в големия град и да съхрани любовта си.

Спектакълът е с оригинална сценография, авторска музика, екстраваганти костюми и ефектно светление. Балетмайстор и постановчик на „Танцуваме Любов” е Алла Духова.

„Тодес“ обединява в  хореографията си  класика, хип–хоп и модерен балет. На световна сцена са танцували  с Майкъл Джексън, Марая Кери и др. Балетът е създаден през 1986 година. Създател, балетмайстор и постановчик на балета е Алла Духова. Тя също така е  хореограф на носителите на сребърни олимпийски медали по фигурно пързаляне, французите Марина Анисина и Гвендал Хейзър.

0 Коментара