Иван Динев-Устата се появява в българската хип-хоп култура през 90-те години. Роден е на 10 октомври 1977 г. в с. Трояново, Стара Загора. Учи в математическата гимназия в Града на липите, където е известен като Иван Рапа, после завършва висшето си образование в УНСС в София. Става шампион на България по брейк през 1992 г. През 1995 г. основава групата XXL, с която издава два албума. През 1998 г. Устата се запознава с най-известния рап DJ в България – DJ Станчо, и скоро тандемът се превръща в една от атракциите на черните партита и хип-хоп фестивалите.

Успехът идва през 2004 г. с издаването на самостоятелния дебютен албум – „От уста на уста” и хита “Всички дрехи ми пречат”. Парчето го прави популярен в цялата страна. Следващите години са бурен водовъртеж от хитове, ексцентрични клипове, скандални дуети с Азис и Софи Маринова, турнета със Слави Трифонов и “Ку-Ку Бенд”, с “Комиците”, актьорски дебют, първи места в класациите, множество номинации и награди, рекламен договор с голяма корпорация, три успешни албума.

Днес Устата е едно от най-големите имена на българската музикална сцена. На 24 юни 2006 г. се жени за своята дългогодишна приятелка Светлана, а понастоящем семейството се радва на две дъщери.

Иване, как се чувстваш като татко за втори път ?

Сигурно така, както бих се чувствал и за трети….YAKOO!!!, и за четвърти, и за пети…

Каква е разликата в това да бъдеш татко за пръв път (Ема) и сега (Лора)?

Ами, първо да ти кажа приликата. Винаги като ми се роди дете, участията ми се покачват и много-много не се прибирам. Не знам как така се случва, ама е факт. Иначе разликата е в това, че няма измъкване, бе човек… Жената гледа малкото, бащата голямото. Е, как тогава да не си харесваш тъщата да идва и да помага веднага. Това да попаднеш на тъща е по-важно от това да попаднеш на жена.

Извинявай, че сменям темата, но ти ли си автор на текстовете към рекламите със сладоледите, защото “ХАвана ме !” много ми харесва….

Аз съм автор на всичките реклами… автор съм и на много реклами, които не са на сладолед, да знаеш. Това изглежда е нещо, в което ме бива. Радвам се, че фирмите, с които работя, го оценяват…Е, някои не толкова де, ама аз не спирам да се старая.

Кажи сега, ти добър рапър или добър баща си?

Художник. Добър художник съм. Не вярваш, нали?

Ми, вярвам, не вярвам, слушам те какво ми обясняваш.

Бива ме, бе. Ама като баща ми е най-важно да съм добър. Колкото до рапър… мноооогоооо съм добър! Ама какво от това, така и така скоро напускам….

И какво ще правим без теб? А какво дете беше?

Много щастливо. Имах безгрижно и страхотно детство! От време на време само бях в директорската стая. Като ме хванеха, тоест хАванеха.

Кога вашите са имали най-много проблеми с теб?

Като бях избягал от вкъщи, предполагам.

Защо избяга, къде беше и кога се върна?

Избягах, защото нашите не ме пуснаха да отидем на една вила с приятели. Бях на 15. Тогава реших да избягам. Написах бележка: “Майко, татко, взимам 60 лева, които ще ви върна, когато се върна. Искам да видя дали мога да се оправям сам”. И отидох на тавана на един приятел, в който имаше буркани, консерви и аз. После бях със същия приятел на вилата, на която нашите не ме пуснаха и заради което избягах и после се прибрах. Майка ми не ми говореше, а за да върна парите, започнах работа в кафето на селото. Нашите не ми поискаха парите, но аз бях дал дума и я изпълних. Принципите са важни.

А кога си изял най-запомнящия се шамар?

Нямам такъв. Честно. Вярвам, че в комуникацията с родителите се крие доброто възпитание.

Как е с две момиченца вкъщи? Не ти ли става тъжно, че няма с кого да си гледаш Шампионска лига.

По няма да съм весел, ако попитат: “Абе, къде живее УСТАТА, бе’’… “Ей там, на балкона с простора с прашките…”

Вярно е, че гледам доста напред, но как си представяш перфектните кавалери на щерките си? Каква трябва да им е професията, как трябва да се държат с теб, с тях, с половинката ти, какво хоби трябва да имат, какви ценности?

Сериозно ли ме питаш!? Ами не знам още. Рано е… Ама аз вече пушка си имам, де…

На какво най-вече искаш да научиш децата си?

Доброта, справедливост и най-вече да свикнат, че животът е несправедлив и това не трябва да е причина да се ядосват за глупости!

Има ли нещо, което вашите не са ти дали и много ти липсва.На мен например ми липсваше, че не ме притискаха да уча английски като бях малък…

А мен, че не ме научиха да свиря на пиано…Само на трезво свирех като малък…

Каква е ролята на бащата в семейството?

С две дъщери – определено на доброто ченге.

Каква е ралзиката между детството на твоите деца и твоето детство?

Като между 190 D (модел на мерцедес) и новата C класа 2014 (модел на мерцедес). Много ясно, че моето беше по-спокойно, олд скуулче, нали беше на село…

Често пъти съм чувал, че “сегашните деца” нищо не разбират от детство, не могат да си играят и т.н. Вярно ли е?

Е, светът се променя, но всяко време си има своята красота.

Коя ти е любимата приказка?

Тимата братя и златната ябълка.

А детско филмче?

Емил от Льоняберя.

Пречи или помага да си популярен татко?

По-скоро пречи. Децата не е хубаво да са в сянката на родителите си. Ама аз нали скоро напускам.

Абе, стига с това напускане. Къде ще ходиш?!

Симо, моята кариера върви добре. Но поколенията се сменят. Мисля точно за този момент. И се опитвам да направя едно шоу, което да разчита на неща, в които ние, българите, сме добри. Надявам се до година-две да можем да излезем с това шоу в чужбина.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара