Не мога да си представя да работя, без да се наслаждавам, казва най-известната тенисистка в света в ексклузивно интервю за „Жената днес”

Мария, вие сте сред най-успешните спортистки на планетата. Кой е следващият връх, който мечтаете да покорите като тенисист?

Аз съм родена, за да се състезавам. Работя здраво и непрекъснато си поставям нови цели, които се опитвам да надскоча всеки път. Тенисът се променя с всеки изминал ден – постоянно се сблъскваш с нови конкуренти, нови места, нови преживявания, така че винаги има предизвикателство.

Превърна ли се тенисът за вас от любов в работа?

Не. Никога не съм била от хората, които са способни да работят определено нещо, без истински да се наслаждават на постигнатото. Имам огромен късмет с това, че моята страст към тениса се засилваше с израстването в кариерата ми.

Каква част от успеха се дължи на късмета?

Мисля, че ние сами създаваме късмета си чрез усилена работа. Колкото повече работиш, толкова по–голям успех постигаш. Успоредно с това късметът ти също се увеличава, защото успехът ти отваря хиляди нови врати и възможности.

Наскоро подписахте договор с AVON за представянето на новия аромат Luck – как ви привлякоха?

AVON е марка, позната на целия свят с това, че подкрепя правата на жените. Ние споделяме много общи ценности, което прави нашето сътрудничество напълно естествено.

Какво послание отправяте с него?

Надявам се да покажа, че жените са силни и трябва да се наслаждават на резултатите от своята усилена и неуморна работа. Ще се радвам, ако AVON Luck даде не само на жените, но и на мъжете увереност и вяра, че могат да имат всичко, за което мечтаят, без никакви ограничения. Всеки път, когато използват парфюма, те ще празнуват успехите в живота си.

Родителите ви са имали труден живот и са се постарали да ви осигурят спортно бъдеще. Предначертан ли беше пътят ви?

Не знам дали вярвам в съдбата сама по себе си, но аз се чувствам много щастлива, че детската ми мечта се развиваше през годините усилена работа и доведе до най-големите успехи в живота ми.

Как си представяте, че щяхте да живеете, ако не се занимавахте с тенис?

Трудно е да си представя живота си без тенис, но предполагам, че отново бих станала спортист. През годините развих и страхотен интерес към дизайна и света на бизнеса. Със сигурност бих се радвала да пробия в модата чрез различни предприемачески начинания.

Кое е най-важното качество за един добър спортист?

Дисциплината. Тя ни позволява да си поставяме ясни цели и винаги да се стараем да следваме плана за постигането им.

Възможно ли е известен човек като вас да има личен живот, извън прожекторите и медиите? Полагам огромни усилия да запазя личния си живот за себе си. Понякога е трудно, особено когато пътувам, но личното ми пространство е изключително важно за мен.

Красотата помага ли в спорта? А в личния живот?

За мен красотата идва от силата – силата на характера, силата на тялото, силата на призванието. Хората я уважават, така че според мен връзката между красота и сила е неразрушима.

Къде бихте искали да живеете, след като се оттеглите от активния спорт? Какво друго ви се иска да постигнете в живота?

Трудно ми е да мисля за това в момента, защото все още активно се занимавам с тенис, но вярвам, че по някакъв начин винаги ще остана свързана с тази игра. Надявам се да продължа да се развивам в модния бранш и да разраствам бизнеса на партньорите ми, както и на собствената ми марка бонбони и аксесоари Sugarpova.

0 Коментара