Детските пантофи определено са нещо основно, от което всяко дете има нужда. На пазара ще откриете доста голямо изобилие от такива. Кои обаче са най-важните характеристики за тях, за максимално удобство и безопасност за краката? Нека ви разкажем малко повече, за да ви улесним в избора.

На каква подметка да заложа при избора на детски пантофи?

При избора на детски пантофи ще срещнете изобилие от възможности за подметки. За начало е важно да изберете дебелината за такава, спрямо това какво е най-удобно за стъпалото на вашето дете и какво е свикнало да носи. Ако като цяло носи по тънки подметки с основен принцип за стъпване на босо, то тогава заложете на такъв тип подметка и за пантофите. Ако пък акцентирате на стандартна малко по-дебела подметка и за обувките на дедето, то изберте и пантофи с такава.

Като цяло основно тук, независимо от избора ви на дебелина и модел на подметката, е тя да бъде стабилна. Както по-тънките, то така и по-дебелите опори могат да са направени от материали, които осигуряват минимално хлъзгане. Разбира се те ще включват и някакъв вид грайфер, който е подходящ за пантофи. Можете да разгледате доста добро изобилие от възможности за детски пантофи в CCC. Ще имате възможност да пазарувате онлайн лесно и удобно, но и да заведете детето ви да ги премери преди избор във физически магазин.

Детски пантофи с или без пета?

Друго основно нещо, при избора на детски пантофи, е дали те да са с или без пета. Като цяло можем да кажем, че моделите с пета са доста повече. Тъй като почти винаги децата обичат активностите и у дома, то е подходящо да имат някаква опора за петата си. Ще можете да подбирате опции с по-твърда такава или с по-мека. При всички случаи обаче тя им дава повече сигурност и предпазване от неволни наранявания.

Допълнително ще откриете и доста добри възможности за детски пантофи тип обувка и отново с пета. Те са наистина най-добре приложимият вариант и ако избирате модел за дните в детската градина. В случай пък, че детето е малко по-голямо и вече доста по-добре се предпазва само от неволни погрешни стъпвания, разбира се е опция да заложите и на модел без пета, който пък то ще може бързо и лесно да обува и събува.

Детски пантофи според сезона

Трето основно нещо е да изберете подходящите детски пантофи според сезона, за който ги купувате. В случай, че търсите нещо за най-студените дни на годината и не поддържате прекалено топло у дома, можете да изберете опция от по-дебел плат. Това може да бъде модел с пух или дебела подплата или просто такъв изработен от вълна. Така детето ви ще има максимална топлина и комфорт през зимата.

В случай пък, че търсите подходящ вариант за преходните месеци, то тогава е чудесна опция да заложите на модел от плат с малка или без подплата. Тук се нареждат именно опциите тип обувка, които са доста функционални. За лятото пък има доста интересни варианти с покритие за пръстите и петата и с отворена част върху остатъка от крака. Има и интересни модели, които отново покриват целия крак, но пък са изрязани на доста места за максимално добро проветрение.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара