„Фантомът на операта”, прочутата постановка от Уест Енд и Бродуей, гостува в София през април 2024 г. Поради огромния интерес и разпродадени първоначално обявените шест дати, организаторите от BG Sound Stage обявяват осем нови представления от 16 до 21 април 2024г., в зала 1 на НДК.

Спектакълът е признат за една от най-красивите и зрелищни подукции в историята, гледан от над 160 милиона души в 186 града по света, игран на 19 различни езика. „Най-големият хит на Бродуей” и „Триумф на шоуто” пишат за него медиите.

Българската публика ще види оригиналната лондонска и нюйоркска продукция на Камерън Макинтош. Това е най-дълго играният спектакъл на Бродуей, повече от 35 сезона с невероятните 14 000 представления. Носител е на над 70 престижни театрални награди, включително седем награди „Тони” и четири награди „Оливие”, включително за най-добър мюзикъл.

Актьорският състав, който ще дойде в България, включва Надим Нааман в ролята на Фантома, Хариет Джоунс и Джорджа Уилкинсън (Кристин), Лара Мартинс (Карлота), Валери Кутко (Мадам Жири) и др. с диригент д-р Джон Ригби.

Със 100-членния си състав от актьори, музиканти, симфоничен оркестър и екип, смайващи сценични ефекти и повече от 230 костюма „Фантомът на операта” представя на публиката едни от най-известните и вълнуващи мелодии на Андрю Лойд Уебър като The phantom of the Opera”, Think of Meи Music of the Night”. Оригиналният запис на лондонския актьорски състав достига над 40 млн. продадени копия по целия свят и се превръща в най-продавания запис на мюзикъл за всички времена.

Новите осем представления на „Фантомът на операта” са от 16 до 21 април 2024 година в София, зала 1 на НДК. Билети се продават в мрежата на Eventim.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара