След емблематичните „48-те закона на властта“, „33-те стратегии на войната“, „Законите на човешката природа”,  „Майсторството“ и „Изкуството да съблазняваш“, американският писател Робърт Грийн, автор на някои от най-четените книги за истинската същност на човешката природа, се завръща у нас с ново мащабно заглавие –  „Закони за всеки ден”.

Луксозното подаръчно издание включва 366 от най-ценните съвети и уроци на Робърт Грийн, съсредоточени върху силата, съблазняването, майсторството, лидерството, самоконтрола и стратегията.

Основана на над 25 години усилени изследвания в областта на човешката природа и развитие, книгата поднася на читателите по един кратък урок за всеки ден от годината, с помощта на който да открием истинското си призвание, своя вътрешен глас и съвети как да се научим да разпознаваме какво всъщност се случва около нас.

В „Закони за всеки ден”

Робърт Грийн предизвиква читателите си:

  • да се вгледат навътре в себе си и да спрат да робуват на външни влияния;
  • да придобият правилните инструменти, с които да разпознават токсичните хора в личния и професионалния си живот и да не приемат привидното за истина;
  • да овладеят стратегията на живота и да преследват каузите, в които вярват най-дълбоко;
  • да вникнат в основните мотиви, които движат човешкото поведение, и да развият по-голяма емпатия и приемане към себе си и околните.

Тренирайки самосъзнанието си само за по няколко минути всеки ден, в това издание всеки читател ще открие приятел и съмишленик в свят, в който опасните и токсични типове хора са навсякъде около нас.

Откъс

Декември. Космическото величие. Как да стигнете пределите на съзнанието си

Състоянието на съзнанието ви се определя от характера на ежедневните ви мисли. Ако те се въртят около едни и същи мании и драми, пейзажът на съзнанието ви ще бъде пустинен и монотонен, а това тайно ще ви прави нещастни. Вместо това трябва да се стремите да насочите съзнанието си навън, да разгърнете въображението си и да преживявате живота по-интензивно. За да стигнете пределите на съзнанието си, трябва да го свържете с космическото величие. Помислете за безграничността на пространството и времето, за неописуемо удивителната последователност от събития, предизвикана от Големия взрив.

Върнете се към самия произход на нашата планета,

като се пренесете в някои първобитни пейзажи. Мислете за възможностите на човешкия мозък като за огледало на безкрайния Космос. Не забравяйте, че сте смъртни. Всеки ден сте заобиколени от удивителни чудеса и в зависимост от това доколко ги допуснете в ежедневните си мисли, се определят границите и силата на съзнанието ви. Декември ще ви помогне да доведете съзнанието си до най-далечните му предели: космическото величие.

Смъртта е най-големият ни страх и този страх ни влияе много повече, отколкото можем да осъзнаем. Страхът заразява душевния ни живот като цяло и тайно насажда ужас от живота. Голяма част от латентната, хронична тревожност, която измъчва повечето от нас, се корени в неспособността да се изправим срещу идеята за смъртността ни.

Живеем в култура, която стига до крайност в отричането на смъртта и изключва съществуването ѝ, доколкото това е възможно.

13 декември. Нагласата към света

Представете си се като изследовател. С дара на съзнанието вие стоите пред огромна и непозната вселена, която ние, хората, едва сега започваме да изследваме. Повечето хора предпочитат да се придържат към определени идеи и принципи, много от които са наследени от по-ранен етап на живота ни. Те подсъзнателно се страхуват от непознатото и несигурното.

Заменят любопитството с осъждане.

На трийсет години се държат така, сякаш знаят всичко, което имат нужда да знаят. Като изследовател на човешката природа трябва да се откажете от цялата тази предопределеност. Постоянно търсете нови идеи и нови начини на мислене. Територията, където може да скита вашият ум, е безгранична и не бива да се притеснявате от внезапната поява на непоследователни или недоразвити идеи, които пряко противоречат на това, в което сте вярвали преди няколко месеца. Идеите са създадени, за да си играем с тях. Ако ги пазите твърде дълго в себе си, те умират.

Върнете се към детския си дух и любопитство;

във времето, преди самолюбието и чувството за непогрешимост да станат по-важни от опознаването на света. Изследвайте всички форми на знание, от всички култури и епохи. Стремете се към предизвикателства. Като част от това е да бъдете отворени за изследване на идеи, произлизащи от собственото ви подсъзнание, което се освобождава в сънищата ви, в моменти на умора и в потиснатите желания, които се появяват в определени моменти. Няма от какво да се страхувате или какво да потискате. Подсъзнанието е само още една територия, която можете свободно да изследвате.

Закон на деня: Като отворите ума си по този начин, ще освободите нереализирани творчески сили и ще си доставите огромно душевно удоволствие.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара