Д-р Теодор Алексиев е дерматолог, който успешно развива собствена практика и отскоро е и част от екипа на д-р Денкова в Пловдив. Занимава се с естетична медицина от повече от 7 години, през които е участвал в множество национални и международни обучения. Локален тренер е на колагеновите терапии на Jalupro. От 2017 г. е асистент към Катедра по дерматология и венерология към МУ Пловдив. През 2023 г. защитава докторска степен. Зад гърба си има множество публикувани статии в български и чуждестранни медицински списания.

д-р Тодор Алексиев

 

Доктор Алексиев, какви са последните тенденции в естетичната медицина?

В последните години естетичната медицина се развива изключително много и ежегодните световни конгреси са изпълнени с новости. Поради навлизането на много повече проучвания върху различните продукти естетиката все повече се възприема като сериозна част от медицината. Впечатление прави навлизането на множество инжекционни и апаратни процедури, чрез които засилваме колагеносинтеза.

Може ли да кажем, че идва времето на естествените форми?

Определено, в последната година все повече пациенти търсят процедури, които да не променят прекалено много външния им вид – скинбустери, колагеностимулатори, апаратни процедури. Съчетавайки ги, ние постигаме естествени и хармонични резултати.

Какво искат пациентите най-често и какво им препоръчвате, за да изглеждат млади и красиви?

Все още най-търсените процедури са поставянето на хиалуронови филъри и ботулинов токсин. Това, което препоръчвам на моите пациенти, е да не третират отделни зони, а да се придържат към анти-ейджинг план. По този начин резултатите ще са значително по-добри и по-дълготрайни.

Доктор Алексиев, все повече се говори за колагеностимулиращите процедури. Какво е мнението ви за тях и кои продукти използвате?

Като дерматолог за мен е от огромно значение качеството на кожата. Точно това е и основното предимство на колагенстимулиращите процедури. Чрез тях не придаваме толкова обем, а подобряваме текстурата на кожата, справяме се с нейното отпускане, което е в основата на всички други процедури.

Разкажете повече за приложението на Juvelook и Lenisna. 

Това са хибридни продукти, които съчетават моменталния ефект на хиалуроновата киселина и колагенстимулиращото действие на полимлечната киселина. Веднага след процедурата пациентите виждат лифтинг ефект, дължащ се на хиалуроновата киселина. В следващите няколко месеца полимлечната киселина стимулира синтеза на колаген, което води до стягане на кожата и същинския дълготраен лифтинг ефект. Резултатите са изключително естествени, а процедурата е безопасна и сравнително безболезнена.

Juvelook е единственият колагенстимулатор, който може да се използва в околоочната зона, която по принцип е доста трудна за третиране. С неговото навлизане смея да твърдя, че резултатите ми в тази зона са значително по-добри.

Могат ли да бъдат комбинирани с други процедури? И кои?

Juvelook и Lenisna могат да се комбинират с почти всички останали естетични процедури. Лично за мен най-добрата комбинация е с апаратни процедури – радиочестотен микронидлинг, лазерно подмладяване. Така по изключително естествен начин постигаме забележителни резултати. Тази комбинация е много успешна и при третиране на белези от акне, още един проблем, за който до скоро нямахме достатъчно добри решения.

Много често, в случаите, в които имаме прекомерна загуба на обем, комбинирам колагеностимулиращите процедури и с хиалуронови филъри. Ако пък кожата е дехидратирана, след първоначалното поставяне на колагенстимулиращи продукти, добавям в анти-ейджинг плана и скинбустъри.

Каква е продължителността на действие?

Разбира се, тя е изключително индивидуална и зависи от генетиката на пациента, от начина му на живот и др. По протокол след основната серия процедури е препоръчително повторно поставяне след около година.

Доктор Алексиев, остават броени дни до Коледа, възможно ли е с колагеностимулираща терапия за блеснем на празника?

С хибридни продукти като Juvelook и Lenisna със сигурност ще имаме видим резултат заради моменталното действие на хиалуроновата киселина. Въпреки че оптималните резултати са забележими около два месеца след процедурата, със сигурност ще изглеждате неотразими за празниците.

 

 

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара