За да се разкрасите у дома, не е нужно непременно да да си купите козметика и мазила на стойност колкото лятната ви ваканция. Има и евтини трикове с изненадващо добър ефект.

bath-465577_960_720

Започнете с косата

Измийте я обилно само с вода и махнете от нея прахоляка и всички останали помади. Подсушете и намажете дебело с висококачествена майонеза (да има яйце на етикета) – холандска, белгийска, немска. Втрийте я в кожата на скалпа с масажиращи движения и разнесете навсякъде, като започнете от корените към върховете. Срешете я както е намазана и завийте с найлон. Аз използвам най-обикновени пликове, които щом сложа на главата си, стягам с ластиче в задната част малко над тила. Върху плика вържете по-здраво памучна, или вълнена забрадка, стар шал. Останете така 30-40 минути, след което изплакнете първо само с вода, а после и с шампоан. Накрая измийте с балсам. Правете маската поне веднъж седмично и сами ще се уверите в резултата.

Докато изчаквате косата, може да сложите нещо съвсем простичко върху лицето си – кокоши жълтък.

Суровият жълтък

подхранва кожата и я прави по-свежа и еластична, тъй като съдържа и веществото холин (витамин В4), важен за доброто ни здраве. Чукнете яйцето и внимателно отделете жълтъка. Капнете върху му две-три капки масло от сусам, от гроздови семки, или качествен зехтин. Разбъркайте и намажете върху почистеното лице. Изчакайте да позасъхне и нанесете отново. Сторете го толкова пъти, колкото търпение имате. После отмийте с хладка вода направо с ръка или с козметична гъба. След това си сложете подходящия за вашата кожа крем. На това ме е научила красивата и до ден днешен актриса Росица Данаилова, която години наред преди представление, се е освежавала по този начин.

Никога не изхвърляйте белтъка. Съхранявайте го в хладилник, покрит с фолио до следващия ден. С него, след като го разбъркате, но не на “сняг”, си направете стягаща маска. Почистете лицето с вода и няколко капки лимон. Нанесете белтъка и изчакайте да се стегне, след което повторете. Измивате и нанасяте крем. Лесно е, става бързо, стяга кожата и е почти без пари.

И накрая се погрижете за кожата на тялото си с един ефикасен

пилинг от изпитото вече кафе

Използвайте по-едро смляно, такова за кафеварка, или кафе машина. Събирайте през седмицата оставащото в цедката кафе, разстилайте го в плосък съд и разбърквайте от време на време. Така ще го предпазите от мухлясване и ще му дадете възможност да изсъхне по-бързо. Щом разполагате с достатъчно количество, се захванете с тялото си. Изплакнете го щедро с вода. Гребвайте по малко от кафето направо с дланта си и търкайте с кръгови движения. Не е необходима кой знае каква сила. Важното е да го направите старателно и навсякъде, за да активирате  кръвообръщението. След като приключите, оставете за няколко минути кафето по тялото си. Изплакнете първо само с вода, а после с това, което използвате ежедневно. Нанесете хидратиращ лосион за тяло, или обичайния за вас продукт.

Един съвет към начинаещите, внимавайте да не задръстите канала в банята! След кафе-пилига пуснете силно водата, за да отмие изцяло кафето. Дори и да се наложи да я почистите по-обстойно след пилинга, повярвайте – заслужава си. С кафето не само ще отстраните мъртвите клетки от кожата на тялото си, но ще й придадете и гладкост. Ще й помогнете да се справи и с целулита, тъй като повечето антицелулитни продукти съдържат и кофеин. Веднъж седмично да изпълнявате тази процедура е напълно достатъчно.

Разбира се този и останалите съвети са за хора без обриви, отворени рани, доказани кожни заболявания и алергии към споменатите продукти.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара