Ако обичате голфа, цените кулинарното изкуство и сте почитатели на хубавото вино, има защо да завидите на участниците в голф&гурме събитието, което се проведе на 22 юни в Голф клуб “Св. София”.

ROS_6444

Специално меню от мастър шеф Виктор Ангелов, нови вина с марка Four Friends, Zitara и Morgentau – какво друго наистина му трябва на човек: кръг от 9 дупки голф в приятелска атмосфера и много лятно настроение.

ROS_6577

В турнира се включиха 24 голфъри, разделени в отбори по двама. Състезанието във формат скрамбъл (който дава възможност и на начинаещи играчи да се насладят на голфа) и леденостудените вина превърнаха деня в незабравимо изживяване. А това бе едва началото.

ROS_6627

Най-добрите три отбора бяха наградени с елегантни трофеи и първокласни вина. На първо място се класира двойката Иво Цеков и Валентин Аризанов с 21 точки, а техни подгласници станаха Денис Димитров – Ваня Деянова и Ватко Бешлиев –Николай Робев с по 20 точки. Призът за Най-дълъг удар стана притежание на Румен Стоянов, а за Най-близо до флага – на Денис Димитров. Галина Нифору, изпълнителен директор на Балканския винен конкурс, връчи четири награди на вина с марка Zitara и Morgentau.

ROS_6566

Преходът от голфа към гурме вечерята бе повече от естествен, а очакванията за винената дегустация и петстепенното меню – особено трепетни заради популярността на шеф Виктор Ангелов и редицата награди на новите вина на Four Friends.

ROS_6744

Най-актуалните етикети по време на Four Friends Winners Wine Dinner бяха представени пред изисканата публика от Йордан Кирилчев, сомелиер номер едно на 2014 г. Към популярните вече серии Four Friends и Zitara от тази година е присъединена изцяло новата серия Morgentau, която включва ризлинг, траминер и Едел. Ако последното ви звучи непознато, е добре да знаете, че е неустоим купаж от ризлинг, траминер, пино гри и грюнервелтлинер. “Всички вина, които сервираме тази вечер, имат международни отличия от престижни конкурси”, уточни Слав Ценов, търговски директор на избата.

ROS_6879

За да бъде удоволствието пълно, менюто на шеф Ангелов, безупречно изпълнено от готварския екип на голф клуба, разгръщаше до съвършенство свежите нотки на летните вина. А за финал – какъв по-кадифен завършек от Black Shadow, виното, с което винаги ще направите впечатление. Ако се чудите с какво се допълва най-добре, ще ви издадем тайната на шеф Ангелов – с бял и черен шоколадов мус с манго-маракуя сладолед и рафаело канелон.

ROS_6860

Facebook Twitter Google+

0 Коментара