Красивата и поддържана кожа е визитната картичка на всеки човек. За жалост годините не прощават. С течение на времето се появяват и издайниците на възрастта – овалът на лицето се отпуска, по ъглите на устата и очите се повяват бръчки, ръцете се набраздяват.

IMG_8096

„Живеем в динамично време и изискванията към съвременната жена са много високи. Едно от тях е тя да изглежда млада и красива, по възможност – дълго време. За разлика от нашите майки, които не са имали възможността да ползват естетичната медицина, ние сме облагодетелствани. Непрекъснато излизат нови методи за подмладяване. Един от последните е т.нар Bio-expander – 4D-измерен препарат за биореволюметрия”, обяснява дерматологът д-р Олесия Велинова от център по естетика Persona.

Д-р Олеся Велинова има над 8-годишен опит от работа в клиники в Москва. Една от тях е прочутата „Лин Лайн“, популярна като мястото, където политици и известни лица от шоубизнеса на Русия се разкрасяват и подмладяват. Специализира естетична дерматология в НИУВ, преминала е квалификации в Италия и Германия. Тя е единственият международен сертифициран тренер за България на италианските филъри Regenyal Idea.

IMG_7960
Какво представлява биореволюметрията?

На помощ срещу белезите на времето идва новата биотерапия, която „отнема“ 10 години от лицето ни. Тя се нарича биореволюметрия и е изключително подходяща при изменение на контура на лицето, при бръчици около устата или очите, при намалена еластичност на кожата и при изменение на цвета на лицето. Тя помага и за коригиране на грешки от други видове козметични процедури и операции.

Процедурата е най-новият метод за коригиране, способен не само да възстанови загубения с времето обем посредством контурна пластика, но и значително да подмлади лицето. Появата на новия метод позволява да бъдат решени наведнъж няколко задачи в естетичната медицина – подмладяване, допълнителна хидратация на тъканите, реконструирането на кожата и възстановяването й чрез стимулиране на производство на естествен еластин и колаген, споделя д-р Велинова.

IMG_7996

Какви продукти се използват?

Постигането на тези резултати става възможно благодарение на три нови монофазни филъри с хиалуронова киселина, които имат отлични характеристики. Те са абсолютно пречистени – не съдържат протеин, имат висока степен на безопасност, притежават пластичност и хомогенност и също така имат резистентност към биодеградация.

Bio-Expander–ът , за който стана дума, е именно един от тези три препарата на италианската компания Regenyal Idea. Останалите два са: Regenyal Idea, който коригира най-често срещани естетични недостатъци: обеми (скули и зоната под скулите, назолабиалната зона, ъгълчетата на устните, зоната на брадичката), умерени и дълбоки бръчки, и Regenyal Idea Lips, който не дава голям обем на устните, а придава сочност, плътност, яркост, цвят и има антиейджинг ефект.

„Обикновените филъри запълват бръчките само визуално, а биореволюметричните препарати въздействат комплексно върху кожата, подмладявайки я. По този начин биореволюметриците могат напълно да заменят филърите, а филърите никога няма да могат изцяло да се използват вместо новата терапия”, разяснява д-р Велинова.

Периодът на възстановяване е сведен до минимум, а процедурата практически е безболезнена. При желание или при нисък праг на болка е възможно прилагането на местна анестезия. Няма риск от развитие на усложнения.
Bio-Expander-ът се инжектира като филър със специална радиална техника посредством микроканюла в периорбиталната, периоралната зона, шията, деколтето, ръцете, скулите. Използва се за ремоделиране на лицеви обеми, коригиране на скулата и областта под нея, коригиране контура на лицето. Може да се постави еднократно, като ефектът му ще бъде между 6 и 8 месеца. При по-възрастни жени със суха кожа се прилага 3 пъти в продължение на 3 месеца. Терапията продължава 30 минути и с нея се подсилва също така тонуса и еластичността на кожата. След процедурата пациентите не бива да се излагат на прекомерна топлина – слънце, солариум, лазер, нито на интензивен студ.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара