Сигурно ти се е случвало, ако не да го казваш, то поне да чуваш по нечий адрес: „Той изобщо не е подходящ за нея.“ или „Тази жена е много неподходящ избор за него.“ Замислял ли си се обаче какво значи „неподходящ“, кое определя пасват ли си двама души или не? Освен това нали не си забравил – говори по адрес на другите само неща, които после си готов да чуеш за себе си. Ти подходящ ли си за партньора си? Смяташ ли, че твоята половинка е подходяща за теб или не съвсем и ако не знаеш, как да разбереш?

pictures-of-couples-1139024_960_720

Двама души са подходящи един за друг, когато:

  • се чувстват добре заедно;
  • подкрепят се и си помагат дори да не разбират напълно какво точно иска да направи другият, но усещат, че му е важно;
  • искат сродни неща – да пътуват много или да живеят по-уединено;
  • имат близък светоглед и ценности.

По какво се познава дали партньорът ти е точният за теб

По това, което изпитваш в негово присъствие и в никакъв случай по това, което говорят или те съветват хората.

Помисли си, когато сте заедно опитваш ли се да се преструваш на някой, който не си – налага ли ти се да криеш неща за себе си, да се правиш на по-глупав или на заинтересован от теми и събития, които не са ти интересни.

Иска ли човекът до теб да се откажеш от занимания, които обичаш, опитва ли се да те променя и да ти налага своите виждания за живота? Ако си естествен, открит и спокоен, когато си с любимия човек, ако той те насърчава да правиш това, което обичаш, значи всичко е наред.

Отговори си на въпроса защо си именно с този партньор – защото е известен, има пари, кара те да искаш да си по-добър човек, защото няма друг, защото като отвориш очи и го видиш сутрин, знаеш, че денят ще е хубав. Няма нищо лошо в това да признаеш пред себе си какво точно смяташ, че ти е необходимо. Колкото по-малко се залъгваш, толкова по-ясно ще знаеш какво търсиш и няма да нараняваш излишно неподходящите за теб хора.

Реши кое ти е важно – има хора, за които публичната страна на връзката е от съществено значение. Те търсят партньор, който умее да се харесва на хората, привлича интерес и са готови да преглътнат факта, че често не получават от избраника си необходимото им разбиране, подкрепа. За други на първо място са пълноценните отношения с половинката им, а не как изглежда в очите на другите. Реши кое е важно за теб. Дали няма начин да получиш и публично одобрение и стабилна връзка? Да, разбира се, че е възможно да срещнеш човек, който удовлетворява всичките ти потребности, но няма идеални хора, ако знаеш какво искаш, ще прощаваш по-лесно на партньора си някои малки прегрешения и недостатъци.

Composite image of couple holding broken heart

Освободи сърцето си от страхове и предразсъдъци и го послушай – ако то те тегли към половинката ти и ти казва, че заедно можете да се справите с това, което ви поднася животът; ако ти нашепва, че си на правилното място, до правилния човек и всичко останало са подробности, значи имаш отговор на въпроса „С подходящия човек ли съм?“

Успокой се, спри да се занимаваш с незначителни неща, като четене на статии в интернет и отиди да го целунеш и да му кажеш, че го обичаш.

от ПОЛЯНАТА

Facebook Twitter Google+

0 Коментара