„Заветът Изида“ на Джеймс Дъглас е най-новото заглавие в любимата на почитателите на напрегнатите четива поредица „Хит трилър“ на издателство „Софтпрес“.

Книгата е исторически трилър, чийто сюжет ще поведе читателя към уникално приключение през три епохи и няколко континента.

Zavetat Izida Cover

Всичко започва в Древен Рим през 64 г. Император Нерон заповядва на група римски войници да открият легендарната съкровищница на царица Дидона, митичната основателка на Картаген. Никой не е предполагал, че в пещера, скрита дълбоко в Атласките планини, се пази безценно съкровище: короната на египетската богиня Изида. В хаоса, настъпил след опожаряването на Рим, артефактът изчезва и се появява отново едва в последните дни на Третия райх в Берлин, само за да изчезне отново, откраднат от млад нацист.

В наши дни в Лондон търговецът на произведения на изкуството  Джейми Синклер получава неочаквано обаждане от нюйоркски детектив. Даниела Фишер се нуждае от консултант като него, за да разгадае жестокото убийство на младо семейство. Двамата тръгват по следите на убиец, обсебен от древноегипетски артефакт, който никой не е виждал от последните дни на Третия райх.

Разследването отвежда Дани и Джейми от Лондон през Берлин и Хамбург до Оксфорд и ги среща с врагове и приятели, чиито тайни надминават всички техни очаквания…

james daglas

Книгата вече е на българския пазар. Под псевдонима Джеймс Дъглас пише авторът на исторически бестселъри Дъглас Джаксън. Шотландският писател е работил като журналист над трийсет години и е известен с романите си за Древен Рим.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара