Двайсет и пет години след трагичната кончина на принцеса Даяна – 31 август, на български излиза биографична книга, посветена на живота на малкия й син, принц Хари, и неговата избраница в живота Меган Маркъл.

„Вълнуващата история на Меган и Хари“ е написана от лейди Колин Кембъл, която родните читатели вече познават от бестселъра „Истинската Даяна“. В новата си книга кралската биографка търси отговор на въпросите кои са Меган и Хари и какво ги е превърнало в двойката, която виждаме днес. Изданието четем на български от „Кръг“ и в превода на Надя Баева. Бляскавата корица е дело на Наталия Чайкина.

„Вълнуващата история на Меган и Хари“ предлага на читателите да надникнат отблизо в света на младата двойка, която преди две години неочаквано избра да напусне кралското семейство. Източници от Двореца дават на авторката, лейди Колин Кембъл, безценни късчета от историята, които тя разказва в новия си биографичен труд.

Любопитното четиво разкрива какво в детството на Меган и Хари предопределя изборите и решенията им днес? И кои са събитията, оформили поведението им след пищната им сватба на 19 май 2018 г.? Книгата дава отговори и на въпроси относно произхода на Маркъл и отношенията в собственото й семейство. Представени са и различни гледни точки към медийно известни скандали около херцогинята на Съсекс като избора й на сватбена рокля, отношението й към персонала в Двореца и прегрешенията й спрямо Короната.

Друго основно предимство на текста е, че обръща внимание на културните различния между САЩ и Великобритания, които обуславят и неприспособимостта на Меган към живота в кралското семейство.

Лейди Колин Кембъл посвещава „Вълнуващата история на Меган и Хари“ на младата двойка, но като познавач на кралската фамилия не пропуска да направи и паралели с други нейни членове. Крал Едуард VIII (чичото на кралица Елизабет II) управлява Великобритания по-малко от година, преди през 1936-а да се откаже от престола и да се ожени за своята любима – разведената американка Уолис Симпсън. Изданието ни потапя и в сложните отношения между Даяна и Чарлз, които са пълна противоположност на тези на Меган и Хари. Завинаги белязан от тях, четвърт век след трагичното загуба на майка си принц Хари говори публично по темата: „Искам това да бъде ден, в който да споделя духа на майка ми с моето семейство, с децата ми, които бих искал да можеха да я срещнат“.

„Вълнуващата история на Меган и Хари“ е най-новата биография в каталога на „Кръг“, след като в него вече присъстват животоописанията на принцеса Даяна, Ана Уинтор, Мохамед Али, Пеле, Уди Алън, Володимир Зеленски и др.

Лейди Колин Кембъл (1949) е изтъкната фигура във висшите европейски среди. Авторка е на 8 книги за британското кралско семейство, включително на 2 биографии на принцеса Даяна, превърнали се в бестселъри. Втората – „Истинската Даяна“ („Кръг“) авторката пише след смъртта на принцесата и я допълва с множество подробности и разкрития на фактите около трагичното събитие. В нея лейди Кембъл за първи път назовава своите кралски източници. Самата тя споделя родствена и брачна връзка с кралското семейство. Като специалист по темата често е канена в медиите, включително и в България, за да дискутира британския дворцов и аристократичен живот.

„Вълнуващата история на Меган и Хари“ е най-новата й книга, посветена на принц Хари и Меган Маркъл и разривът, който настъпва след оттеглянето им от кралското семейство.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара