„Територия на терора“ е завладяващ трилър, плод на неповторима колаборация между две дългогодишни приятелки и любителки на загадки – Хилари Родам Клинтън и Луиз Пени.

Обявен е за един от най-очакваните романи на годината от People, Associated Press, Time, Los Angeles Times, Parade,St. Louis Post, The Guardian, Publishers Weekly и други 67-ият държавен секретар на САЩ Хилари Родам Клинтън и многократно награждаваният бестселър автор Луиз Пени представят  роман с ненадминати обрати и несравним достъп до вътрешна информация!

След бурен период в американската политика новата администрация поема властта и за изненада на всички президентът избира политически враг за ключовата позиция на държавен секретар. Между президента на САЩ и Елан Адамс няма топли чувства, но назначението й за държавен секретар, е хитър политически ход. Защото новият пост на Адамс върви с условието да се откаже от управлението на международния си медиен конгломерат и следователно от ролята си на един от най-яростните

критици на новоизбрания главнокомандващ.

В деня, в който президентът се изправя за първи път пред Конгреса, младата служителка в пакистанския отдел на Държавния департамент Анахита Дахир получава странен имейл от анонимен източник. Твърде късно тя осъзнава, че съобщението е кодирано предупреждение.

Започва серия от терористични атаки, която не просто цели да всява страх и паника сред хората, но и да размести световния ред и да го замени с хаос и ужас. В тази заплетена международна стратегическа игра ударът може да дойде отвсякъде. Докато Пакистан и Афганистан са готови на всякакви подмолни политически ходове, за да вземат надмощие в надпреварата за разработка на ядрено оръжие, а

Руската мафия

и нейните безскрупулни терористични тактики застрашават съвременната демокрация, американското правителство е принудено да се бори за изгубените си позиции на световната сцена, като в същото време търси изход от създалата се световна криза.

Когато заплахата е разкрита в истинските й ужасяващи размери, държавен секретар Адамс и екипът й бързо разбират, че всичко е планирано внимателно, така че да се извлече максимума от предходното четиригодишно управление, оставило САЩ  без позиции в международните отношения, без опит в дипломацията и без влияние там, където е от жизненоважно значение. Единственият шанс за справяне с подобна изкусно конструирана конспирация е събирането на необичаен екип – пламенна млада служителка на Държавния департамент, отдадена журналистка и интелигентен,

решителен, макар и неопитен държавен секретар.

„Територия на терора“ е изключителен и абсолютно завладяващ международен трилър, който държи читателите под напрежение до самия финал.

„Когато получих предложение да напиша политически трилър заедно с приятелката си Хилари, веднага казах „Да“ – разказва Луиз Пени. – Беше невероятен шанс да вляза в Държавния апартамент. В Белия дом. В ума на държавния секретар по време на криза с огромен залог.“

„Да напиша трилър с Луиз беше сбъдната мечта – допълва Хилари Клинтън. – Дълбоко ценя всяка една от нейните книги и техните герои, както и приятелството й. А сега обединихме опита си, за да изследваме заплетения свят на висшата дипломация и предателствата.

Не всичко е такова, каквото изглежда.“

„Като издатели на бестселър поредицата „Разследванията на инспектор Гамаш“ на Луиз Пени, сме изключително щастливи, че „Територия на терора“ също е част от портфолиото на „Софтпрес“ – каза изпълнителният директор на „Софтпрес“ Милена Стефанова. – Убедени сме, че книгата на Луиз Пени и Хилари Клинтън ще се превърне в ново любимо четиво не само за тези, които обичат Гамаш, а и за всеки, който цени динамичните, прекрасно написани и изпълнени с обрати трилъри.“

За авторите:

Луиз Пени е многократно награждаван с международни отличия бестселър автор, чиито книги се нареждат на №1 в класациите на New York Times, USA TODAY и Globe and Mail (Торонто). Нейната поредица „Разследванията на инспектор Гамаш“, издавана от Minotaur Books, импринт на St. Martin’s Publishing Group, е преведена на трийсет и един езика. През 2017 г. Луиз Пени получава Ордена на Канада за принос към канадската култура. Живее в селце южно от Монреал.

Хилари Родам Клинтън е първата жена в американската история, която получава номинация за президент от водеща политическа партия. След почти четири десетилетия, посветени на обществена работа в защита на децата и семействата в ролята й на адвокат, първа дама и американски сенатор, тя е назначена за 67-и държавен секретар на САЩ. Хилари Родам Клинтън е съпруга, майка, баба и автор на седем предишни книги, издадени от Simon & Schuster.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара