Поемете на едно невероятно гастрономическо пътешествие с готвача на Тодор Живков, Бай Данчо. Най-новата кулинарна библия „Всички мои рецепти“ събира на едно място цялото кулинарно богатство на Йордан Стоичков, известен като главния готвач на бившия Първи. Четивото се разпространява с логото на издателство „Милениум“.

„Вкусният“ шедьовър представя повече от

300 от най-изисканите авторски рецепти,

с които Бай Данчо е гощавал Тато и неговите гости от близо и далеч, сред които Фидел Кастро, Ленид Брежнев, съпрузите Чаушеску, Ерих Хонекер, Муамар Кадафи, Ким Ир Сен и много други.

Освен че съхранява родните български ястия, които знае от семейството си, за дългата си кариера Бай Данчо успява да усвои още стотици причудливи чуждестранни ястия, от които отсява само най-доброто и поднася в този полезен кулинарен алманах.

Научете кои са били

любимите блюда на Живков

и семейството му, кой е специалитетът, който Брежнев си поръчвал всеки ден, каква е разликата между обичания от Живков качамак и този на Чаушеску, как е накарал даже злоядата Людмила да си облизва пръстите, както и още много любопитни факти и безкрайно вкусни гозби, издържали проверката на времето и вкусовете на елита.

Рецептите в книгата са подредени в раздели – Салати, Супи и чорби, Предястия, Постни ястия, Ястия с: Риба, Птиче, Агнешко, със Свинско, Телешко месо, Кайма и Дивеч, Баници, качамаци и каши, Сосове и маринати и, разбира се, Десерти.

Йордан Стоичков (известен и с прякора си Бай Данчо)

е роден през 1948 г. в село Скрино, Кюстендилско. Когато е 5-6 годишен, семейството му се мести в Перник, защото баща му бил миньор. Завършва техникум по хранене и хотелиерство, а през 1970 г. започва да работи в Управление „Безопасност и охрана“, а малко по-късно е назначен за главен готвач на Тодор Живков. Обиколил е цяла България и много части от света, като част от персонала на бившия държавен глава.

Автор е на три книги, в които споделя опита си, любопитни случки от стажа си в УБО и събираните през годините блюда.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара