Британската кралица на трилъра Линда Ла Плант влиза в книжарниците с безапелационния бестселър „Вдовиците“! Преводач на българското издание е Александър Драганов, корицата е дело на Живко Петров.

„Вдовиците“ ни среща с Хари Роулинс – професионален крадец, извършил множество успешни обири в дългогодишната си кариера. До деня, в който късметът му изневерява, и той, заедно с двамата си съучастници, загива в експлозия. Когато вдовицата му Доли открива в банков сейф счетоводни книги с подробни описания на всички негови операции, включително и на последната, тя си дава сметка, че има три опции: да забрави за тях; да се отърве от тях, като ги предаде на полицията или като ги

продаде на местните мафиоти,

които определено проявяват интерес; да се свърже с другите две вдовици, Линда и Шърли, и да довършат започнатото от покойните им съпрузи. Доли избира третия вариант, като привлича към екипа и красивата стриптийзьорка Бела. Сега вече четирите дами могат да се заловят за работа.

Родена през 1943 година, Линда Ла Плант е авторка на над 30 трилъра, превърнали се в световни бестселъри, както и на криминални телевизионни сериали, удостоени с множество награди. Доли Роулинс, Джейн Тенисън, Лорейн Пейдж, Ана Трейвис, Майк Уокър са героите на поредиците, които са нейна предпочитана литературна форма. Големия си пробив писателката прави през осемдесетте години на миналия век с трилогията: „Вдовиците“, „Отмъщението на вдовиците“, „На свобода“.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара