„Писма на Омар до бъдещата му съпруга“ е новата нестандартна книга на писателката, поет и актриса Рене Карабаш. Освен с нея, тя ще зарадва жителите на София, за празника на влюбените на 14-ти февруари с Литературната инициатива „Писмата на града“.

Кога и къде можем да намерим книгата?

Книгата вече е във всички добри книжарници и онлайн магазини за книги. „Писма на Омар до бъдещата му съпруга” със сигурност ще бъде налична на 14-ти февруари в обектите на Книжарници „Хеликон” в София, които са едни от местата, на които ще можете да се запознаете с инициативата „Писмата на града”.

В Деня на влюбените, София ще осъмне на избрани места с фрагменти от поетичните писма от книгата „Писма на Омар до бъдещата му съпруга”. Писмата ще бъдат ръчно изработени и всеки, който иска да подари на любим човек или на себе си писмо за празника, ще може да се сдобие с такова писмо. Самото писмо ще съдържа част от писмата в книгата. Накрая то ще завършва с QR код, който ще отведе читателя към следващата част от писмото в творческия сайт на Рене Карабаш: www.renekarabash.com. Там всеки, който пожелае, може да прочете останалите писма и да си поръча книгата с автограф от авторката.

Ето и местата, на които можете да откриете писмата:

  • На 13-ти февруари:

Галерия „Spazio” (ул. Цар Самуил 47)

Арт магазин „Слънчоглед“ (ул. Иван Вазов 13)

  • На 14-ти февруари:

By the way ( ул. Георги С. Раковски 166)

Книжарници Хеликон (Съборна, Витоша, Славейков, Шишман)

Подарете писмо на любим човек или просто на себе си. Големият смисъл се крие в малките неща. Именно в тях е скрита молекулата на любовта.

Ето и едно от писмата, които ще намерите на посочените места:

За книгата

Рене отново ни изненадва с нещо нестандартно и екстравагантно, като ни занимава с човешките търсения на истинската любов в живота. На тази книга е трудно да бъде сложен етикет или да бъде отнесена към конкретен жанр. Това е книга-писмо. Епистоларна поезия в проза. Книга – опит за размиване на границите между любимата и Бога, между любимата и себе си. Книга за зрящите в тъмното.

Човек на име Омар пише и изпраща писма на бъдещата си съпруга, която още не е срещнал и която не познава. Не знае кога и къде ще се появи в живота му, не знае как изглежда и дали изобщо е родена. Тогава къде точно изпраща тези писма? Получава ли ги някой? Ще получи ли отговор от нея? Това са въпроси, които губят своя смисъл, потъвайки в дълбочините, в които Рене ни потапя, и ние неусетно започваме да се превръщаме в Омар.

Тези до болка откровени любовни писма ни карат да се питаме дали Омар не търси  своя изгубен Бог и дали едва когато станем съвършено цели и обикнем истински себе си, ще срещнем така мечтаната любов, която този път ще остане…

Отговорите на тези въпроси са скрити в 10-те писма в книгата.

От кого обаче е 11-тото писмо?

Разберете сами.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара