Англия, 1648. Опасно време за една жена да бъде различна …

В тези времена започва “Мочурища” – първата част от новата семейна сага на кралицата на историческия
роман Филипа Грегъри

Възможно ли е да вплетеш разказа за една много лична история в мащабното платно на истинските събития
от епохата? Да. Ако носиш името Филипа Грегъри.

Англия е в хватката на кървава гражданска война между владетел, изменил на думата си, и разбунтувал се парламент. Войната стига до всяко кътче на кралството, дори до далечните, заливани от приливите, мочурливи земи по южното крайбрежие.

В нощта срещу Еньовден на 1648 година Алинор, последната от поколения знахарки, пленница на бедността и суеверието, чака под пълната луна в гробището призрака на своя жесток съпруг, за да се убеди, че е завинаги свободна от него. Вместо това среща Джеймс, млад беглец, верен на краля и му показва тайните пътища през опасните мочурища, без да знае, че така въвежда в живота си любовта – и нещастието. И техните съдби ще се преплетат по неподозиран начин, променящи представите за справедливост, но и животите им, в реалност, където репутацията е всичко.

Във време на суеверия, кръвопролития и безмилостни преследвания Алинор трябва да оцелява извън тежки подозрения  – като красива жена без съпруг, лечителка и познавачка на билки. Съвсем малко е необходимо жителите на селото, тласкани от завист и страх, да се обърнат срещу нея.

Повторяемостта на ежедневните действия ще се слее плавно със студенината на политическите обстоятелства, за да превърне обикновената героиня в необикновена.

Сурови земи, атмосфера на противоборства и лични избори, смели жени и предани на каузата си мъже
очакват своите читатели. Какво ще се случи там, където е „нито море, нито бряг“ с една жена, белязана от
стигмата „нито съпруга, нито вдовица“? Отговорът ще бъде незабравим, красив и крайно смел.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара