Любителите на зимни спортове с нетърпение очакват не само зимата, но и обилния снеговалеж, за да могат да се отдадат на каране на ски и сноуборд. Къде можете да отидете на ски ваканция, дали да изберете България или някой чуждестранен курорт и колко ще Ви струва, разказват експертите в пътуванията, онлайн туристическа агенция eSky.

В чужбина

Ако тази година сте решили да практикувате любимия си зимен спорт извън България, то Алпите са вашето място. Австрия, Франция или Италия – разнообразието е голямо.

Австрия

Австрия е предпочитана зимна дестинация за туристите от цял свят, заради своите прекрасни писти, модерни ски центрове и съоръжения. Именно там се намира и един от най-известните курорти Zillertal Arena, разполагащ с над 140 км писти. Цената на ски картата в Австрия за една седмица е между 180-250 евро, а разнообразието от хотелското настаняване може да задоволи всяко желание – от къщи за гости до луксозни хотели. В зависимост от курорта, който сте избрали, можете да подберете и до кой град да купите самолетен билет. След това можете да се придвижите с автомобил под наем – най-изгодният вариант за пътуване със ски или сноуборд екипировка.

Италия

Ако изберете да прекарате ваканцията си в Италия, то най-изгодният вариант е да пътувате до Милано. Двупосочните самолетни билети за месец март от София до Милано са на цени от 20 евро. Оттам с автомобил под наем можете да се отправите към Бормио или Ливиньо и това няма да ви струва никак скъпо. Който и курорт да изберете, хотелите и къщите за гости ще ви изненадат приятно – нощувка в Бормио, например, струва по-малко от 60 евро за двама. 7-дневна карта за възрастен в Бормио ще ви струва точно 155 евро и ви дава достъп до 110 км писти. Нощувките в Ливиньо са на цени от 80 евро за двама с включена закуска, а ски картата в активен сезон е от 270 евро за седмица.

Франция

Ако изберете да карате ски или сноуборд във Франция, можете да се отправите към едно от най-популярните места – Les 3 Vallées или Трите долини, разположени близо до границата с Италия. Сред най-известните курорти там е Куршевел, който ви очаква със 150 км писти, над 60 лифта, луксозни хижи за настаняване и прекрасни заведения, в които да отморите и похапнете след активния ден в планината. Най-близкото летище e Гренобъл, а разстоянието от него до Куршевел е малко под 150 км, така че кола под наем е най-удобният начин за придвижване.

Която и дестинация да изберете, не забравяйте, че всяка авиокомпания има изискване и правила за превоз на ски екипировка и трябва да заявите услугата предварително, припомнят от eSky.

В България

Ако сте решили този сезон да карате ски на родна земя, то можете да изберете между Боровец, Банско и Пампорово.

Боровец е сред популярните дестинации за феновете на зимните спортове и то не само сред българите, в което ще се уверите по многобройните туристи, които ще срещнете. Цените на хотелското настаняване за месец март стартират от около 30 евро, а за почитателите на лукса 5-звездно настаняване ще излезе малко под 90 евро за двама. Едноседмична карта ще ви струва около 170 евро.

В Банско стая за двама може да ви струва 15 евро, а ако изберете хотел 5 звезди на полупансион, то цената за двама е 70 евро. Ски карта за 7 дни тук ще ви излезе около 230 евро.

Пампорово ще ви посрещне с цени на хотелското настаняване от 26 евро за 3 звезди със закуска, 4-звезден хотел (отново със закуска) ще ви струва 40 евро, а 5-звезден лукс малко над 50 евро за двама. Картата за 7 дни в Пампорово е най-изгодна – около 140 евро.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара