Амброаз е изключително отдаден на своята необичайна професия. Но тя често отблъсква жените, с които той се среща. Красивата Манел е убедена, че не можеш да подхожаш към работата си безпристрастно и приема присърце проблемите на хората, за които се грижи. Двамата получават неочакван шанс да открият щастието, когато са въвлечени в необичайно пътуване към Женева „на борда“ на луксозна… катафалка. Изпъстрено със забавни премеждия и нелепи недоразумения, това пътешествие ще ги отведе по-далеч, отколкото са предполагали.

Ostanalata chast REKL

Деликатно, задълбочено и с хумор Жан-Пол Дидиелоран игражда ярка галерия от пълнокръвни и колоритни образи: недоверчивия старец, който оставя една и съща банкнота на най-невероятни места из къщата си с надеждата да уличи Манел в кражба; ексцентричната дама, запалена по бордови игри, която си „създава“ нови думи и им измисля невероятни значения, сякаш цитирани от речник; двойката, която доказва, че голямата любов не може да е дребнава, но се крие в детайлите…

„Останалата част от техния живот“ е модерна приказка, възраждаща ода за живота и любовта към хората. С този роман Дидиелоран затвърждава дарбата си да озарява с магия незабележимите „малки хора“ от всекидневието.

Първата му книга „Четецът от влака в 6:27“ е продадена в 300 000 екеземпляра във Франция и преведена в повече от 25 страни. В момента се подготвя нейната екранизация.

Романите на Жан-Пол Дидиелоран се вписват брилянтно в съвременните тенденции в литературата и допадат на всички почитатели на „Човек на име Уве”, „Дребната старица, която наруши всички правила”, „Книжарничката на острова”, „Невероятното пътешествие на факира, който се заклещи в гардероб на Икеа”. Онова, което привлича вниманието на читатели и издатели, е духът и звученето в прозата на Дидиелоран – историята е разказана наглед простичко, но с изящен и многоцветен език, изпълнена е с множество литературни алюзии, скрити и явни цитати, за да придобие едно цялостно затрогващо, вълнуващо и в крайна сметка ведро звучене.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара