Романът „Вътрешна сигурност. Бягството на Кери” на американския автор на шпионски трилъри Андрю Каплан проследява въвеждащите събития в едноименния хитов сериал на американската телевизия Showtime.

Книгата ни отвежда дълбоко в ума на главната героиня – агентът на ЦРУ Кери Матисън и разкрива редица неподозирани факти за останалите герои в суперуспешния шпионски трилър.

PrintСериалът „Вътрешна сигурност” разказва за борбата на ЦРУ с терористични организации в Близкия изток и е базирана на израелския сериал Hatufim, който е създаден от Гидиън Раф.

В романа „Вътрешна сигурност. Бягството на Кери” ( ИК „Сиела“ ) Матисън се изправя срещу клона на „Ал Кайда” в Ирак – терористична организация, която по-късно ще се влее в Ислямска държава. Книгата описва някои от процесите в Близкия изток, които са довели до заплетената ситуация в Ирак, Сирия и Ливан днес.

Сериалът „Вътрешна сигурност” има пет награди „Златен глобус” и шест „Еми”. Само преди броени дни последният сезон от поредицата получи още две номинации за „Еми 2016” – за най-добър драматичен сериал, заедно с „Игра на тронове” и „Къща от карти”, и за най-добра актриса в драматичен сериал за ролята на Клеър Дейнс като Кери Матисън.

В България сериалът започва на 12 септември 2014 г. по bTV, а през май тази година стартира премиерно и трети сезон. Поредният сезон ще се излъчи в началото на следващата година.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара