Има няколко неща, свързани с технологиите, с които съм развила изключително близки отношения – разбира се, телефонът е първото нещо, лаптопът ми и… мониторът.

275C5QHGSW_00-MI1-global-001

Изненадах всички, когато започнах да използвам един 29-инчов AOC в офиса. На колегите все още им се струва големичко, но си знаят, че са хвърлили ВСИЧКИ ОТЧЕТИ на мен. А за съжаление, в пиарската работа непрестанните коктейли са единствено в живота на Саманта Джоунс. Останалите доста често стоим пред огромни екселски таблици, за да попълваме отчети – и повярвайте ми, няма по-добро от големия монитор тогава.

Всъщност, доста хора може би не виждат ползата от това да се работи на добър монитор, когато имаме лаптоп на бюрото, но аз виждам (и то не в много далечното бъдеще) мониторите като изключителна част от начина, по който работим.

Представям си как с някаква биометрия

или друг идентификатор просто ще достъпваме цялата информация, която ни е необходима от облака и виртуалното пространство. Това ще е на работа, у дома, в хотела, в който сме отседнали. Там ще ни очаква един монитор и необходимата периферия. Едва ли някой ще пази локално каквито и да е данни – защото това е неудобно, донякъде несигурно и ни ограничава като обем.

275C5_mhl_ftr_rflx_image

У дома обаче исках нещо, което да не смущава интериора и да е красиво. Да е бяло, за да е в тон с модата. За да е различно. Също така не можех да си позволя 29 инча. И така се сдобих с Philips Moda 2 – 27-инчов представител на технологичните бижута. Негов голям плюс е Ambiglow стойката, която създава фоново осветяване с перфектно дизайнерско изживяване.

Типично по женски започвам с

дизайнерските цветове на стойката.

Идеята й е да се зададат цветовете, които да следват светлинното настроение на всеки – например енергизиращо синьо през деня, меко сияние вечер или магическо настроение за през нощта.

Ако пък не можете да решите как и какво да свети – просто оставете дисплея да преминава през целия цветови спектър. Също така с настройките на таймера стойката Ambiglow Base автоматично ви посреща или събужда, или се изключва през нощта.

275C5_fm

И преди да си помислите, че ви хваля някаква лампа, която по странно стечение на обстоятелствата се е случило да е монитор, да ви споделя, че идеята й е по принцип не просто да й се възхищавате колко хубаво свети, а да синхронизира светенето си с цветовете от сцените на дисплея – по този начин се обогатява цялостната картина и е доста приятно, ако гледате някое не точно законно свалено на компютъра филмче J.

Дизайнът

Много изчистен като модел, освен прекрасния бял цвят, няма нещо много wow в монитора. Но много тънката рамка (3.5 мм в сравнение със стандартните 15 мм) е изключително предимство, а и ни позволява да сме по-фокусирани, когато работим.

И все пак това е монитор – важни са техническите характеристики

Full HD резолюцията осигурява остра картина, а AH-IPS LCD технологията дава на дисплея ултрашироки зрителни ъгли и висококонтрастни, живи изображения дори в отдалечените области на екрана. С технологията Flicker-Free дисплеят елиминира досадното трептене: дори често да е незабелязано, негативното влияние на трептенето на екрана въздейства продължително и причинява умора на очите, и намаляване на продуктивността или удоволствието. Flicker-Free технологията поддържа картината стабилна като скала.

275C5_b

Цена

Честно казано, не ми беше лесно да прежаля почти 800 лв. за този монитор, но както знаем „едно нещо струва толкова, колкото си струва“. Ако вечер, след като всички заспят и децата най-накрая са тихи, на мен ми се налага да работя в завидното спокойствие на собствения си дом (или пък да гледам най-новия епизод на Scandal) – искам да ми е удобно, да не изморява очите ми… и да – да е красиво!

По-подробни и закачливо написани мнения за коли и джаджи ще намерите в личния блог на Соня Славчева:  www.hitechride.com

Facebook Twitter Google+

0 Коментара