Сборникът с разкази „Десет женски изневери“ от Катя Антонова говори открито за тема, често заклеймявана в обществото. Съвременната българска читателка отдавна чака да ѝ бъде предложено нещо едновременно провокативно, стилно и вълнуващо.

Книгата е част от каталога на издателство „Будлея“, като включва портрети на десетте главни героини, нарисувани от художничката Йорданка Мишева. На страниците на изданието читателят ще открие историите на десет жени, в чиито живот присъства изневярата – тема табу за много хора.

„Десет женски изневери“ разкрива различна гледна точка към интимните взаимоотношения в една двойка и към любовта като цяло. Героините са като реалните личности, които срещаме по улицата – съобразяват се с правилата на обществото, работят, грижат се за дома и децата си. Копнеят. В сърцата им има място за онези

истински дълбоки чувства,

които често пъти поставяме на последно място в битието си и които по памет наричаме „любов“. Това са разкази, които плачат, смеят се, обичат.

„Псевдоморалът в обществото ме тревожи – днес ние не сме честни по отношение на чувствата си, по отношение на сърцата си. Чрез тези десет разказа бих искала да обърна внимание не толкова на изневярата, колкото на причините, водещи до нея. А в повечето случаи това е липсата на любов. Така че „Десет женски изневери“ не е превенция на изневярата, а подкрепа на любовта“, споделя авторката.

Катя Антонова е родена в София през 1982 г. От 2013 г. е собственик на издателство „Рибка“. Авторка е на множество детски книги – „Феята от захарницата“, „Двете кралства“, „Рибка“, „Принцесешки истории“, поредицата „Какво значи да си…“, както и на романа за възрастни „Призракът“.

Изданието вече е в книжарниците. Официалната премиера на книгата е на 20 ноември, 19.00 ч., в столичния клуб „Терминал 1“.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара