Българското студио за дизайн на шрифтове със световно влияние – Fontfabric, посреща десетия си рожден ден с изложба в Галерия 2.0 на 22 ноември. 

В рамките на една седмица в споделеното пространство за изкуство на ул. „6-ти септември“ №26 посетителите ще могат да видят някои от най-емблематичните типографски проекти на студиото от създаването му до днес. Те ще бъдат визуализирани под формата на арт инсталации, постери и печатарски семпли, изпълнени с оригинални шрифтове, а посетителите ще могат да видят и първия каталог на най-продаваните шрифтови фамилии на Fontfabric.

Дигиталната шрифтолеярна, създадена в София, вече 10 години заема челни места в световната класация с най-продавани шрифтове на популярния типографски сайт MyFonts.com. Сред най-известните шрифтове, създадени от постоянно развиващия се млад екип дизайнери на Fontfabric, са: Intro, Nexa, Uni Sans, Muller, Panton, Intro Rust. Дизайн студиото, основано от Светослав Симов – Свет през 2008, създава оригинални продукти за световни и български брандове като Nike, Dacia, McDonalds, KFC, Lipton, Nestle, Telenor, Viasat, bTV, Plovdiv 2019 и много други в повече от 50 държави.

Официалното откриване на изложбата 10 години Fontfabric е на 22 ноември в Галерия 2.0., която ще се превърне и във временна сцена за предпремиерното представяне на част от новия албум на Иван Шопов и Теодосий Спасов – InFusion, чиято визуална идентичност и типография е дело на дизайнерите от Fontfabric. Шрифтът Squad, използван за заглавието на албума му, е специално приспособен и персонализиран за InFusion, за да е в пълен синхрон с универсалния дух, който музиката му носи.

Фокусът на Fontfabric винаги е бил да създава качествени шрифтове, които да се отличават с изразената си класа и идентичност и да бъдат отлична база за всеки дизайнерски проект – бил той уеб или принт; за корпоративни клиенти или фрийлансъри. Fontfabric насочва усилията си и към разработването на кирилицата и популяризирането на българската ѝ форма в световен мащаб.

По случай годишнината си, Fontfabric предлага и специално намаление от 25% (чрез промо код: FF10Y25 в уебсайта на MyFonts.com, валиден до 31. 12. 2018) на всички шрифтове от портфолиото си, които могат да бъдат видяни на: https://www.myfonts.com/foundry/Fontfabric/.

По време на официалното откриване на изложбата 10 години Fontfabric на 22 ноември в 19:00 в Галерия 2.0 приятели и партньори на Fontfabric ще могат да разберат лично от неговия създател Свет Симов повече за историята на студиото и как се ражда вдъхновението на дизайнерите да създават едни от най-продаваните шрифтове в света.

10 години Fontfabric е в споделеното пространство за изкуство Галерия 2.0 на ул. „6-ти септември“ №26 от 22 до 29 ноември, от 12 до 19 ч.  Вход – свободен.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара