Известни лекари, хирурзи и дерматолози от България и чужбина уважиха откриването на новата клиника на д-р Радина Денкова и д-р Ильо Стоянов.  Повече от 300  приятели, колеги и популярни лица се стекоха на столичния булевард „Симеоновско шосе“, където е новият адрес на топ-дерматолога и пластичния хирург на звездите.

Елегантното събитие  бе повод за първата светска изява на Ромина Тасевска „Мис България 2010“, която живее в Банкок и за кратко е в България. Красивият модел на „Визаж“ се появи в компанията на Кристина Несторова и „Мис България 2012” – Габриела Василева. Малко след тях пристигна и шефката на най-реномираната агенция за топ-модели, Евгения Калканджиева, дни след като напусна къщата на ВИП Брадър Most wanted.

Актрисата от хитовия сериал „Откраднат живот” Деси Бакърджиева се почувства като у дома си, сподели самата тя, разглеждайки обзаведената с високо-технологична апаратура хирургия. Дизайнерът на интериора арх. Таня Дикова уважи домакините и блесна в стилна визия в унисон с посочения в поканата Shine bright дрес-код.

Маги Сидерова, водещата на Bulgaria On Air Джуджи, Теди Кацарова, Богдан Томов, придружен от съпругата си, Жени и Ваня Джаферович, Елвира Георгиева в компанията на съпруга си д-р Николай Георгиев, водещият на 120 минути по БТВ – Светослав Иванов и съпругата му Вяра Деянова, издателят Емил Стоянов и съпругата му – топ-журналистът Маргарита Ралчева, проф. Д-р Любомир Стойков и много други, поднесоха искрените си благопожелания за 12-я рожден ден на клиниката и разгледаха дерматологията и хирургията разположени на площ от над 1000 кв.м.

Клиниката работи от средата на лятото, но официалното откриване се случва месеци по-късно, заради натоварения график на д-р Денкова и д-р Стоянов. В уютното пространство работят 8 дерматологични кабинета, включително дерматохирургия и 1 операционен блок, в който ще се извършват миниинвазивни процедури за моделиране на лице и тяло. В сектор „Хирургия” са обособени 2 операционни блока и собствен стационар.

DR-DENKOVA DERMATOLOGY е един от най-успешните естетични стартъпи в България, и то създаден от жена. Самата Радина Денкова винаги е вярвала, че красотата се появява в момента, когато една жена повярва в себе си.

“Винаги съм се опитвала да бъда визионер и да гледам напред, особено когато става дума за бизнеса ми. И съм щастлива, че в момента поставяме основите на следващите години сериозна и вдъхновяваща работа. В DR-DENKOVA DERMATOLOGY на бул. Симеоновско шосе 62 най-сетне разполагаме с достатъчно пространство, за да развием дерматохирургията и миниинвазивните естетични процедури за лице и тяло, за които сме пионери в България и за които предвиждам огромно бъдеще.“ – каза д-р Денкова.

Самата тя е единственият български сертифициран тренер за неоперативно моделиране на лице и обучава лекари от цяла Европа. Някои от тях пристигнаха специално за откриването.

“Не спирам да повтарям на младите лекари, че естетичната дерматология не е спринт, а маратон. За да натрупаш техника, опит, познания, а също и подход към  пациентите, за да получиш лоялността и доверието им, са необходими години. И в същото време можеш да ги изгубиш само за един миг, само с едно трепване на ръката.”  – споделя в свое интервю д-р Денкова.

Специален комплимент към гостите беше подарък – ваучер за ДНК изследване на кожата. Иновативните тестове са част от услугите за лечение и превенция на дерматологични заболявания, които клиниката предлага ексклузивно в колаборация с лаборатория за генетични изследвания.

Вдъхновен пътешественик, д-р Радина Денкова  ”уплътнява” всяка свободна минута  в пътуване. Дори е “отвлечена” от съпруга си Симеон, който я откъсва от работата й, за да отпразнуват 30-годишнината от сватбата си в старинна църква в Милано, и да се врекат отново в любов. На 50+ тя изглежда на 30+, не само защото е добър дерматолог и знае всички тайни на красотата, но и защото е влюбена в живота и притежава енергия на събудил се вулкан.

Отбелязва, че и външността си, и възпитанието си, и характера си донякъде дължи на своите родители – майка й била красавица с високите си скули и порцелановата си кожа. Вярвала в аптекарската козметика, поръчвала на фармацевти кремчета с китова мас и разни други магии. „Съжалявам, че не можах нищо да й направя на мама, да я разкрася, отиде си на 69 години – казва сега д-р Денкова. – Но и баба ми на 93 беше с едни такива бузи като ябълки. Когато имаш хубава зигоматична кост, т.е. изпъкнали, хубаво очертани скули, в по-късен етап това ти върши много добра работа“. Англичаните наричат такива жени well boned. Естествено, че генът е основното, но човек ако не се грижи за себе си, не може да е с добра визия. Д-р Денкова, обаче, има нещо повече от добър ген и добра визия. Тя има собствена светлина, която я озарява отвътре.

Родителите на Радина и д-р Ильо Стоянов, пластичният хирург и неин по-голям брат, успели да създадат на децата си усещане за богатство, въпреки че не били богати. Радина си спомня прекрасно детство, ама съпроводено и с много четене. Родителите й издигнали образованието в култ, подтиквали децата си с цената на всичко да станат хора, да имат професия, да успеят. Медицината била на голяма почит в семейството им, тъй като бащата пострадал тежко в катастрофа в годината, в която се родил Ильо. Спасил го в ИСУЛ проф. Янакиев, който им бил и съсед в Бяла Слатина, само крака не успял да му върне. Така цял живот таткото бил с протеза. А децата някак подсъзнателно се ориентирали към професия, която да е в помощ на всички като него. Радина мечтаела да стане архитект, защото била много добра математичка, но нямала талант да рисува. В X-и клас загубила илюзиите си и решила, че ще последва по-големия си брат в медицината.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара