Румяна Пенева се занимава професионално с цветови анализ и личен стил от 2007 г. и е основател на Coloriten.

Консултирала е стотици хора за подходящите цветове и съчетания за облеклото и грима. На пазара е първата й книга  „Личният стил“ (изд.  „Софтпрес“), в която Румяна разказва за това как облеклото променя всеки един от нас и дава най-доброто от своя 12-годишен опит като консултант. „Личният стил“ помага на читателите да внесат увереност, красота и радост в живота си. А ето и  десетте златни правила на личния стил:

Целта на личния стил е да откриете онези дрехи, които разказват вашата истинска история и ви представят такива, каквито сте – без маски, без професионални роли, без да се подчинявате на това какво ви се иска да демонстрирате пред хората. Личният стил няма нищо общо с подражанието, той засилва и подхранва уникалността.

Често чуваме изказвания като „Всички цветове ми отиват“, но кой знае защо никога никой не е твърдял, че всички дрехи му отиват. Да, всеки от нас принадлежи към някой от основните стилове – класически, естествен, драматичен, романтичен, ангелски, игрив. Шестте стила се отнасят както за жените, така и за мъжете (с единствената разлика, че при мъжете отсъства ангелският стил) и човек обикновено е уникална комбинация от тях.

Личният стил понякога е алогичен, но неговата истинска и възхитителна цел е да събуди живота във вас, да засили присъствието ви и да добави необходимите елементи и детайли, с които да изглеждате прекрасно.

Принцип на личния стил е, че всичко, което ви одухотворява, озарява, придава ви плътност и живот и внася присъствие и вкус, работи за вас. Простичко, нали?

Сигурна причина за скучна или твърде обикновена визия, в която липсва характер и личен стил, е липсата на аксесоари. Аксесоарите завършват тоалета, вкарват допълнителен акцент и отличават.

Едно от първите неща, с които ще се сблъскате в процеса на изграждане на своя личен стил, е, че ще ви се наложи да разграничите това, което ви харесва, от това, което наистина ви подхожда.

Подходете творчески и изградете ваша запазена марка – тип обувки, отличителна връхна дреха като пелерина, или аксесоар като бомбе или барета.

Личният стил не е просто комбинация от дрехи, той е усещане, емоция, импресия, която вие създавате, макар невинаги да го съзнавате, а другите поемат със сетивата си.

Ограниченията по отношение на облеклото често идват от средата. Задължителният дрескод е лесен начин да се изгуби самоличността, а бизнес облеклото като цяло е просто една по-софистицирана униформа.

Не забравяйте, че за личния стил няма възраст. Прекалено млад или твърде стар са умствени ограничения или извинения.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара