„Възраждането на Парадайс“ от режисьора Рон Хауърд и Imagine Documentaries ще се излъчи премиерно по National Geographic на 08 ноември от 22 ч., две години след избухването на унищожителния пожар в Парадайс, Калифорния през ноември 2018 г.

Филмът, който е представен за пръв път на фестивала „Съндaнс“ през януари 2020 г., е приветстван с положителни отзиви от критиците заради „своята навременност, резонираща с настоящия момент“.

Сутринта на 8 ноември 2018 г. яростна огнена стихия поглъща живописното калифорнийско градче Парадайс. До потушаването на пожара загиват 85 души, 50 000 жители са евакуирани, а 95% от постройките са унищожени. Това е най-смъртоносният пожар в САЩ за последния век и най-опустошителният в историята на Калифорния.

„Възраждането на Парадайс“ на режисьора Рон Хауърд е въздействащ разказ за силата на духа във времена на трагедия. Една общност, сполетяна от ужасяваща катастрофа, се обединява, за да възстанови изгубеното и да го претвори в нова визия за бъдещето.

„С екипа от Imagine Documentaries сме благодарни на партньорите ни от National Geographic Documentary Films за неспирните им усилия, с помощта на които успяваме да споделим този изключително важен и актуален филм с по-широка аудитория – изтъква режисьорът Рон Хауърд. – Няма съмнение, че климатичните промени допринасят за историческите пожари, които бушуват и в момента на американския Западен бряг и опустошават цели общности. Това бедствие трябва да ни отвори очите. Всеки може да се окаже на мястото на жителите на Парадайс.“

„С гордост продължаваме да споделяме актуалната и изключително значима история на Парадайс със зрители по цел свят – споделя Каролин Бърнстийн, изпълнителен вицепрезидент на отдела за художествено съдържание и документални филми на National Geographic. – Надяваме се филмът и усилията ни да привлекат така нужното внимание и финансиране за борбената общност в Парадайс и околните райони, докато жителите възстановяват домовете си, особено сега, при възникналите нови заплахи от унищожителни горски пожари.“

Facebook Twitter Google+

0 Коментара