Посещенията в молове на непълнолетни деца без пълнолетен придружител се забраняват от утре, 7 ноември. Създават се „зелени коридори“ за пазаруване на гражданите над 65 г., които да посещават хранителните магазини между 10:00 и 12:00 часа на обяд.  Това са новите мерки, които ще важат за София, става ясно от думите на смета на столицата Йорданка Фандъкова в профила й във Фейсбук.

Създава се организация за включване на част от ДКЦ-а в прегледите на граждани, които имат грипоподобните симптоми. Това е предложила Фандъкова на министъра на здравеопазването,за да може да се помогне на хората, които се нуждаят от преглед, както и да се разтоварят големите софийски болници от пациенти, които имат леки симптоми и се нуждаят от лечение вкъщи.

С решение на софийския щаб е възложено на директорите на ДКЦ-а в рамките на седмица да обособят зони за клинични прегледи. Екип от лекар, медицинска сестра или лаборант ще извършват преглед и при нужда ще правят кръвни изследвания и антигенен тест. Пациентът трябва предварително да е разговарял с личния си лекар, за да има направление за нужните изследвания.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара