Празничните дни предоставят страхотна възможност на киноманите в България да се докоснат до филмовия свят на Куентин Тарантино и новия му филм „Омразната осморка“, както и да спечелят убийствени награди.

Желаещите да се включат в кинопредизвикателството на Форум Филм България трябва да предложат заглавие за следващ филм на режисьора, който наскоро се сдоби със Звезда на Алеята на славата в Холивуд,  или да създадат плакат за предстоящия му филм, като изпратят идеите си на marketing@forumfilm.bg до 8 януари. Кандидатурите трябва да съдържат предложение за заглавие на филма, придружено от кратка обосновка защо участникът смята, че то би било подходящо, или плакат, който да съдържа задължително българската заглавка на филма, както и информацията: „8 януари в кината“ и „Не идваш без дяволски добра причина“. Броят на предложения от един участник не е ограничен.

Победителите в конкурса ще бъдат избрани на специално Тарантино парти в столичния клуб Terminal 1 в началото на януари. Наградите, които киноманите могат да си спечелят, са кашон бира Blek Pine + лична среща с пивоварите и разходка и дегустация в пивоварната; безплатен вход за двама за концерт по избор от програмата на Terminal 1 до края на сезона + 8 коктейла „Омразната осморка“; кашон бира от различни държави + чаша от 100 beers и Vitamin B; ваучер за вечеря за двама в The Smuggler’s Diner на стойност 40 лв.; вход за двама за концерт по избор и среща с артиста на вечерта в Poster 70 x 100 sm Hateful 8 GAME - December 2015_10.12_FINALMixtape 5; 8-годишно малцово уиски Glen Grant и бутилка Freixenet Cordon Rosado; 8 бургера от Street Chefs; 5 комплекта оригинални подложки за чаши от филма; 4 оригинални тениски на „Омразната осморка“, както и 2 двойни покани за прожекция на филма.

В журито, което ще оцени постъпилите предложения, влизат Станислава Кара – bTV и bTV Cinema, Дидо Статулов – кинокритик, Георги Згуров-Гурко – Z-Rock, Димитър Дринов – operationkino.net, Мартин Михайлов – Terminal 1 и Строежа, Божидар Александров и Димитър Георгиев от крафт пивоварната Blek Pine, Павел Атанасов – The Smuggler’s Diner, Димитър Добрев от Street Chefs, Ростислав Бакалов – Vitamin B и 100beers.bg, Йордан Ноков – Mixtape 5, и Владимир Николов – Maxxium Bulgaria.

„Омразната осморка“ е в кината от 8 януари!

Актьорският състав включва Самюел Л. Джаксън, Кърт Ръсел, Дженифър Джейсън Лий, Уолтън Гогинс, Демиан Бичир, Тим Рот, Майкъл Медсън и Брус Дърн. Както и останалите филми на Тарантино, „Омразната осморка“ е написан и режисиран изцяло от него.

Действието в „Омразната осморка“ тръгва от дилижанс през заснежения Уайоминг шест-осем-дванайсет години след Гражданската война в САЩ. Пътниците, сред които ловецът на глави Джон Рут (Ръсел) и заловената от него Дейзи Домергю (Лий), бързат към градчето Ред Рок, където Рут, известен по тези места като Палача, да предаде Домергю на властите. Пътят ги среща с двама странници – майор Маркиз Уорън (Джаксън), чернокож бивш войник на страната на Съюза, сега опозорен ловец на глави, и Крис Маникс (Гогинс), ренегат от армията на Конфедерацията, който твърди, че е новият шериф в града. Изгубени в снежната буря, Рут, Домерг, Уорън и Маникс се подслоняват в Галантерията на Мини, спирка на дилижансите в планински проход. Веднъж пристигнали в При Мини, те са посрещнати не от собственика, а от четирима непознати. Боб (Бичир), който наглежда бизнеса, докато Мини е на гости при майка си, Освалдо Мобрей (Рот), палачът на Ред Рок, каубоят Джо Кейдж (Медсън) и генералът от армията на Конфедерацията Санфорд Смидърс (Дърн). С разрастването на бурята, осмината пътници разбират, че може и да не стигнат до Ред Рок…

„Омразната осморка“ е поредният филм, в който знаменитият режисьор си партнира с The Weinstein Company, които работят по всички филми на Тарантино от Глутнища кучета до Джанго без окови.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара