Не обичам надменните типове, особено тези във Фейсбук, които никога не „лайкват“ нищо, особено по коледните празници, когато християнската традиция повелява всички да сме „по-дашни.“

cat-1089144_960_720

Не обичам тези, които от една страна се фукат с елхите си, бебетата си, закланото си прасе, проскубаната  си котка и глупавото си куче, а от друга страна не харесват бебетата, котките, кучетата и елхите на другите хора. Този нарцистичен егоцентризъм е отвратителен и е един хубав лакмус тест за това какви задници са същите тези хора в реалния живот.

Не обичам също и Фейсбук кликите – една групичка „приятели,“ които се лигавят един с друг и се харесват прекалено много, а напълно игнорират останалите. Това показва, че им липсва каквато и да е реална оценка за приоритетите в живота, защото, извинявайте, ама

бомбясалият ви  буркан с туршия не заслужава повече лайкове от баниците или киселото зеле на останалите,

които са извън вашата затворена клика! Коледа е време за щедрост, а има хора, които не проявяват такава и Фейсбук е огледалото на тяхната стисната същност.

Има и типове, които присъстват в социалните мрежи само за да покажат своето интелектуално надменно величие – от рода: „Вижте колко съм умен, възхищавайте ми се като на краля Слънце!“ Тези хора никога няма да харесат нищо друго освен собствените си постове. Много са дразнещи, наистина!

white-2Има хора, които са решили, че животът в социалните мрежи опира само до картинки на котки, кучета и други твари. Те споделят винаги само това и нищо друго! Не ги интересува, че празниците са много по-важни от животинските им интереси. Същото важи и за хора, които се появяват във фейса само за да кажат „Добро утро или добър вечер!“ Те пък са най-скучните и неоригинални същества,  показващи единствено своя  комуникационен аутизъм.

Най-ужасните, обаче, са хората, които пускат по десет  поста на ден с цветенца и птички, придружени с нравоучителни надписи от рода: „Обичайте се!, Светът е прекрасен!, Време е за любов!“ и т.н… Много благодаря, ама не съм ви молила да ме уведомявате кога е време за любов или за каквото и да е друго! В този конкретен момент, аз може да съм решила, че е време за скандал. Така че, вие само ми разваляте плановете за вечерта!

Не обичам хората, които само говорят за политика и нищо друго. Това е тъпо и показва едностранчивост на интереси. Вие нали не искате да ви мислят за еднополярен сухар?

Хората, които говорят само за храна по празниците и за това какви велики готвачи са, са също досадни! Трябва поне малко да се самоцензурират, защото

създават комплекси за малоценност в останалите, които са прецакали коледната си вечеря,

а те са преобладаващо мнозинство! Липсата на адекватна чувствителност е основният проблем на хората във Фейсбук по времето на празниците.

Например, има майки и татковци, които ни пускат по 999 поста на детенцето си, което разопакова подаръците от дядо Коледа. Добре де, не сте вие само, които сте купили 999 подаръка на наследниците си. Хайде, малко по-скромно! Хвалбите са хубаво нещо, но всичко да е с мярка.

Най-енигматичните типове във фейсбук са тези, които се крият. Те присъстват  задкулисно в социалните мрежи и само воайорстват. Те са там, но никога не се появяват с постове или лайкове. Те стоят и само наблюдават какво се случва. Те знаят всичко, но никой нищо не знае за тях. Да са живи и здрави, но поне по Коледа  да пуснат по някой „лайк“ и  да покажат, че и те са хора.

Не по-малко досадни са и хората, които показват прекалената си набожност или липсата си на такава по време на светлите празници. А бе, хора, набожността или липсата й не ви прави нито по-добри нито по-лоши. По друг начин измерваме човечността в днешно време! Един от тези показатели е дали човек  е щедър на „лайкове.“

Има хора, които много обичат да им харесват нещата, дори молят за това, но никога не харесват нещата на другите.  Това определено ги прави по-малко човечни! Хайде, покажете, че и във вас може да се всели Духът на Коледа, харесайте загорялата коледна пуйка на ближния си! Толкова ли е трудно?

turkey-84976_960_720

Въобще всичко си опира до култура и възпитание. На някои хора просто им липсват първите седем години и това е! И по тази причина на нас се пада тежката задача да проявяваме разбиране към тях, но в същото време и да се опитаме да ги образоваме като ги научим на християнски и общочовешки ценности в тези светли празнични времена. Дано да си вземат поуки и нека „лайковете“ бъдат с тях!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара