През 2007 година неподражаемите киноманиаци Куентин Тарантино и Робърт Родригес зарадваха почитателите на нестандартното кино с Бибрутално – проект, вдъхновен от традицията на американските grindhouse кина да показва два, обикновено  нискобюджетни жанрови филма за възрастни на цената на един билет. Бибрутално съдържаше Планета страх на Родригес и Разходка смърт на Тарантино, а между тях бяха включени поредица „фалшиви трейлъри“ на тогава несъществуващи филми, заснети от емблематични имена в хоръра като самия Робърт Родригес, Едгар Райт, Роб Зомби, Джейсън Айснър и Илай Рот.

През изминалите години досега два от трейлърите бяха превърнати във филми – Мачете (последван и от втора част, Мачете убива) на Родригес и Hobo with a Shotgun на Айснър, а този декември към тях се присъединява и реализираният в стила на 70-тарските експлоитейшъни

„Черен петък“ на Илай Рот.

Утвърдилият се като един от майсторите на модерния хорър Рот застава начело и на пълнометражния филм, който отдава почит на редица класически слашъри с празнична тематика от златната ера на жанра като Черна Коледа, Хелоуин, Първоаприлски ужас и Кървавият Свети Валентин.

В Черен петък, една година след като традиционните намаления по магазините завършват с кървава трагедия, мистериозен убиец започва да тероризира жителите на Плимут, Масачузетс – родното място на Деня на благодарността. С всяка следваща смърт това, което изглежда като серия от убийства за отмъщение, скоро се разкрива като много по-голям и зловещ план за празника. Дали хората от града ще успеят да открият самоличността на убиеца, или ще станат част от неговата извратена празнична вечеря за Деня на благодарността?

Едно е сигурно – остатъци няма да има.

Трейлърът на „Черен петък“ ни дава да опитаме от изпълнените с много напрежение, кръв и редица попкултурни препратки вкуснотии, които ни очакват в многостепенното празничното киноменю, което Илай Рот ще сервира с апломб на зрителите от 1 декември само в кината.

Режисьор на „Черен петък“ е Илай Рот (Хижа на смъртта, Хотелът на ужасите, Лично правосъдие), който е и сценарист заедно с Джеф Рендел – автор на идеята за оригиналния трейлър. В ролите са Патрик Демпси, Адисън Рей, Ялен Томас Брукс, Майло Манхайм, Нел Верлак, Рик Хофман, Керън Клиш, Джина Гершон и др.

Този „Черен петък“ ще ни донесе убийствени предложения от 1 декември само в кината.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара