Хитовият роман „Друговремец“ с тираж от над 25 млн. в цял свят вече е достъпен и в аудиоверсия на български език с гласа на актрисата Йоанна Темелкова. Това е 47-то заглавие, озвучено от нея в платформата Storytel.

„Друговремец“ от американската писателка Диана Габалдон комбинира историческото фентъзи с жанровете на любовния и приключенския роман, за да разкаже една

необикновена история за пътуване във времето.

Годината е 1945-та. Клеър Рандал, бивша медицинска сестра току-що се е завърнала от фронта. Заедно със съпруга си, Франк Рандал, се отправят на втори меден месец високо в планините на Шотландия. Всичко върви прекрасно до момента, в който Клеър не навлиза в кръг от древни мегалити. И излиза от другата страна, само за да осъзнае, че се е озовала в една разкъсвана от войни и кланови междуособици Шотландия през лето Господне…1743.

Без да осъзнава как, Клеър преминава през портал на времето и се озовава в центъра на конфликти и интриги, които не разбира и които застрашават живота й. Но също така попада на Джейми Фрейзър – галантен и образован шотландски боец, чийто живот се оказва в нейните ръце.

„Тази история се превърна в много специална за мен по време на записа, защото съпреживявах всичко с героинята и анализирах необичайните ситуации, през които преминава тя. Освен това романът разказва за период, който намирам за много интересен и романтичен. Аз самата винаги съм искала да живея в 18 век“, споделя Йоанна Темелкова.

С нейния глас звучат още много хитови заглавия от различни жанрове в платформата Storytel, сред които трилогията на Джоджо Мойс – „Аз преди теб“, „След теб“, „Все още аз“, „Библиотекарката от Аушвиц“ от Антонио Интурбе, „Пациент 488“ от Никола Бьогле, „Пътят на Силка“ от Хедър Морис и др.

„Друговремец“ е първата книга от една от най-продаваните поредици на всички времена, която излиза в общо над 50 млн. копия в над 40 страни по света. Романът е обявен за Номер 1 бестселър в класацията на Ню Йорк Таймс и става основа за хитов ТВ сериал със стотици милиони зрители.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара