Балетът „Жизел“, една романтична класическа любовна история, която започва в нашия свят и продължава в отвъдния, ще се прожектира екслузивно в кино Арена на 11, 14 и 15 май.

IMG_05

Главната роля, която се изпълнява от балерината Марианела Нунес, е едно от най-големите предизвикателства в балетния репертоар, проследявайки развитието на Жизел от невинно селско момиче, заслепено от любовта, до всепрощаващ дух, който спасява своя любим от смъртта. За изпълнителката това е роля, съставена от две контрастни половини.

IMG_02

В първо действие героинята трябва да бъде наивна, земна и изпълнена с неподправен ентусиазъм. Във второ действие тя се превръща в светлина и въздух – танцът й е така неземен, че тя изглежда безтегловна.

IMG_03

В продукцията на Питър Райт дуалният аспект на балета е представен по перфектен и неповторим начин – чрез колорит и богата детайлност в първо действие и спектрална, лунна красота във второ действие.

IMG_01-1

В ролята на Албрехт – Вадим Мунтагиров. Хореографията е на Мариус Петипа, музиката – на Адолф Адам с аранжимент на Йозеф Хоровиц, сценарий – Теофил Готие по мотиви на творбата на Хайнрих Хайне. Продукция и допълнителна хореография – Питър Райт, художник – Джон Макфарлин, осветление – Дженифър Типтън и Дейвид Фин, както и
Оркестърът на Кралската опера.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара