Научният трилър „Гореща зона: Антракс“ със звездите Даниел Дей Ким и Тони Голдуин ще се излъчва премиерно от 5.12., с два епизода всяка неделя от 22 ч. по National Geographic.

Снимки: © 2021 20th Television

Вдъхновен от действителни събития, минисериалът от шест епизода разказва за атентатите с антракс от 2001 г., когато Съединените щати са разтърсени от поредната безпрецедентна терористична вълна. Пликове, пълни с антракс, са изпратени до нищо неподозиращи жертви във Флорида, Вашингтон и Ню Йорк. Анонимната атака взима живота на петима души и предизвиква паника в цялата страна. Въпреки множеството фалшиви следи, екипът от учени и агенти на ФБР успява да стигне до изненадващ заподозрян.

Първи сезон на Гореща зона, с участието на Джулиана Маргулис, разказваше за епидемията от ебола и стана най-гледаният скриптиран сериал на канала.

„Гореща зона: Антракс“ описва ожесточената борба и последвалата победа над една смъртоносната заплаха. Действието в минисериала се развива през 2001 година, когато Съединените щати са разтърсени от поредната безпрецедентна терористична вълна. Пликове, пълни с антракс, са изпратени до нищо неподозиращи жертви във Флорида, Вашингтон и Ню Йорк. Анонимната атака взима живота на петима души и предизвиква паника в цялата страна. Въпреки множеството фалшиви следи, екипът от учени и агенти на ФБР успява да стигне до изненадващ заподозрян.

Мнозина от нас помнят новинарските заглавия и паниката, предизвикана от атентатите с антракс, но има много аспекти от това смразяващо и невероятно криминално разследване, които не са разказвани досега.

Филмът проследява паралелните истории на Матю Райкър (Ким) и доктор Брус Айвънс (Голдуин). Райкър е агент на ФБР, специалист по микробиология. Той рискува кариерата си, за да убеди своите началници в немислимото: че 3 седмици след 11 септември Съединените щати отново са обект на атентат. Айвънс е блестящ микробиолог, който се замесва в издирването на убиеца с антракс пред 2001 г. и работи в близко сътрудничество с ФБР, за да разкрие кой стои зад писмата, докато нарастващото му безпокойство и параноя не водят до потресаващи открития.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара