Томи и Дий Хилфигър присъстваха на гала вечерта на Института за костюми в Музея на изкуството „Метрополитън“ в Ню Йорк.  Събитието се приведе на 6 май.

Темата на тазгодишното събитие е „Camp: Notes on Fashion“, базирана въз основа на есето на писателката Сюзън Сонтаг от 1964 г. „Notes on ‘Camp'“ (Бележки по екстравагантност). Изложбата разкрива как модата и изкуството са повлияни от теми като изкуственост, преувеличение и ирония. Вечерта бе председателствана от Лейди Гага, Алесандро Микеле, Хари Стайлс, Серена Уилямс и Анна Уинтур.

Гостите на масата на Томи Хилфигър бяха Дий Хилфигър, глобалните посланици на марката Зендая и Люис Хамилтън, супермоделът Уини Харлоу, телевизионните звезди Крис Дженър и Кори Гембъл, стилистът Лоу Роуч, певицата-композитор Талия и музикалният мениджър Томи Мотола.

„Винаги е вълнуващ процес да създаваш дизайни, вдъхновени от някои от най-важните моменти в модата. Не мога и да си мечтая за по-запомняща се вечер от Met Gala, за да видя как тези дизайни оживяват“, споделя Томи Хилфигър. Той беше облечен в тъмносин смокинг, с копринени ревери и свободни панталони с висока талия, украсени с кристални мотиви във форма на звезди, комбинирани с класическа бяла риза, голяма черна сатенена папийонка, черна копринена жилетка и блестящи челси боти. Дий Хилфигър носеше тъмносиня рокля, украсена с кристални мотиви във форма на звезди и асиметрични ресни, в комбинация с болеро от блестящи червено-бели ресни и високи до бедрото ботуши с райета.

Зендая носеше аниматронна кристално сива копринена вечерна рокля, създадена, за да позволи както визуални, така и физически трансформации на силуета. Визията й варираше от семпла до наистина драматична, като накрая роклята придоби светещ син цвят, в хармония с кристалните обувки на висок ток.

Луис Хамилтън беше облечен в едноредов, вечерен Неру костюм с три копчета и бродерии, в черно и сребристо, с копринена яка и ръкавели, върху бяла вечерна риза.

Уини Харлоу беше облечена с тюлена рокля от органза и коприна, украсена с каскада от цветни кристали, вдъхновени от дизайн на дамско бельо, с искрящ шлейф с кристални акценти и черно болеро с пухкави пера.

Крис Дженър носеше

широк гащеризон от тъмносиня коприна, украсен с детайл на блестяща звезда на левия крак и корсет също със звезден мотив, в комбинация със сребристобяло палто с шлейф. Кори Гембъл бе облечен с едноредов смокинг с широки моаре копринени ревери и звездни копчета, над свободни сатенени панталон, бяла вечерна риза, и тъмносиня сатенена папийонка.

Лоу Роуч носеше двуредно светлосиньо копринено вечерно сако, с акцент качулка, заедно с жилетка, с ревери, маншет и копчета от копринен сатен, както и панталони с високо талията, бяла вечерна риза и екстравагантна розова папийонка.

Талия носеше сребърна рокля с едно рамо, украсена с кристални комета елементи, с акцент голяма яка, инструктирана със сапфирен кристал и дълбока цепка на крака.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара