Джулиан Муур взе приза за най-добра актриса в главна роля на церемонията по връчването на Оскар 2015. Тя беше наградена за невероятната си роля на болна от Паркинсон жена в Still Alice.

JM

 

За главна мъжка роля наградата грабна Еди Редмейн, който изигра блестящо парализирания физик Стивън Хокинг във филма „Теория на всичко“.

Голямата награда за най-добър филм на изминалата година Академията присъди на Birdman, който разказва за отчаян позабравен екшън актьор, страстно желаещ да докаже таланта си отново. Публиката очакваше, че Майкъл Кийтън, който прави този филм голям със своето изпълнение, също ще бъде награден.

birdman-5-5-reasons-why-you-should-appreciate-birdman

Оскар обаче получи режисьорът на Birdman Алехандро Гонсалес Иняриту.

Най-големият „губещ“ в нощта на Оскарите се оказа епичният филм Boyhood, сниман в продължение на 12 години с едни и същи актьори. Все пак статуетка за нй-добра поддържаща женска роля взе Патриша Аркет, която играе самотна майка в тази лента. В речта си за награждаването Аркет се обяви за равни права на жените в САЩ, както и за еднакво заплащане. Думите й бяха посрещнати с овации, а Мерил Стрийп накара публиката да се обърне към нея, докато викаше в подкрепа на каузата на Патриша Аркет. Мерил Стрийп се конкурираше с Аркет в тази категория за изпълнението си във „Вдън горите“. Това беше рекордната 19-а номинация за голямата актриса.

PATRICIA-ARQUETTE-570 (2)

Наградата за най-добър актьор в поддържаща роля отиде у Джей Кей Симънс за образа на бруталния музикален педагог Терънс Флетчер във филма „Камшичен удар“.

Баавният и трогателен полски черно-бял филм „Ида“ на режисьора Павел Павликовски бе удостоен с Оскар за най-добър чуждоезичен филм.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара