04-georgeclooney„Няма да вървим в страх.. Аз съм Шарли“, възкликна Джордж Клуни, получавайки „Златен глобус“ за цялостен принос на 72-ото издание на престижните кинонагради „Златен глобус“. Той припомни, че милиони хора, не само в Париж, но и в целия свят, са се включили във вчерашните антитерористични шествия – християни, евреи и мюсюлмани – за да кажат, че няма да вървим в страх. Клуни е известен като защитник на свободата на медиите.

Цялата церемония на наградите „Златен глобус“ премина под мотото на атентата в Париж. Десетски звезди изразиха своята съпричастност към жертвите на чудовищния атентат.

Призът за най-добър филм отиде в Boyhood – лента за подрастващото поколение, снимана в продължение на 12 години. Семейната драма донесе също награда за най-добра поддържаща женска роля за Патриша Аркет и за режисьор за Ричард Линклейтър .

2416576_ET_Golden_Globes_LKH_22

Соченият за фаворит Birdman получи две награди – за Алехандро Гонзалес Иняриту, който взе статуетка за най-добър сценарист, и за Майкъл Кийтън – за най-добър актьор.

01-kevinspacey

 

След като беше номиниран осем пъти, Кевин Спейси успя да спечели приз за най-добър актьор в телевизионна драма за политическия сериал House of Cards.

 

 

 

 

 

 

72nd Annual Golden Globe Awards - ArrivalsВ категорията за филми – при жените наградата получи Джулиан Мур за най-добра актриса, а Еди Редмейн – за най-добър актьор.

 

 

 

 

 

 

Изненадваща победа в категорията за най-добър телевизионен мюзикъл или комедия. Златният глобус бе връчен на сериала Transparent на сайта „Амазон“, в който главното действащо лице е Джефри Тамбор в ролята на мъж, който си е сменил пола. В емоционална реч създателят на Transparent Джил Солоуей посвети наградата на Лийа Алкорн – сменил пола си тийнейджър, който миналия месец почина след предполагаемо самоубийство. Сериалът донесе и първият „Златен глобус“ за Джефри Тамбор, който грабна награда за най-добър актьор в сериал – комедия или мюзикъл. Тамбор посвети наградата си на обществото, което е избрало да промени пола си.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Биографичният филм за Мартин Лутър Кинг Джуниър „Селма“ е с четири номинации и отбеляза историческо постижение тази година – режисьорът Ава Диверне е първата чернокожа жена – режисьор, която получи номинация за „Златен глобус“. Филмът за граждански права спечели награда за най-добра песен за Джон Леджънд и рапъра Комън.

Руската лента „Левиатан“ бе фаворит в категорията за чуждестранен филм.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара