С родната продукция „Каръци” на режисьора Ивайло Христов се открива „Киномания 2015“ на 12 ноември в София.

11407108_10152871410933639_2990749832103216440_nВ същия ден и час с видеовръзка от „Киномания“ на голям екран до Триумфалната арка се откриват Дните на българското кино в Париж.

Това е съвместна инициатива на НДК, българското посолство там и Националния филмов център.

Хитовата пиеса „Хамлет” (“Hamlet”) с Бенедикт Къмбърбач и суперуспешният „Роджър Уотърс – Стената” (“Roger Waters The Wall”) са две от горещите заглавия в 29-то издание на кинофестивала. Билети за тях са в продажба от утре на касите на НДК.

Hamlet-3Прожекцията е специално издание на програмата National Theatre Live за излъчване на най-доброто отбританския театър в кина по целия свят. Премиерата на „Хамлет“ за България ще може да бъде гледана само на „Киномания“ на 20 ноември в Зала 1 от 18:30 часа.

Билетите за премиерата в Лондон бяха разпродадени година преди събитието.

Номинираният за „Оскар” Бенедикт Къмбърбач (познат от Шерлоки Иматицията на ВВС) поема едноименната роля във великата трагедия на Шекспир. Режисирана от Линдзи Търнър (Пош, Химерика) и продуцирана от Sonia Friedman Productions, National Theatre LIVE разпространява тази дългоочаквана продукция в кината.

„Киномания 2015“ повдига завесата и за още един парещ хит в програмата си. „Стената на живо” – най-голямото световно турне в историята, представяно от един човек, идва в кината като разтърсващ филм. Написан и режисиран от Роджър Уотърс и Шон Евънс, и описван от критиците като „спиращ дъха” и „визуално магнетичен”. Лентата се развива на някоколко нива – като завладяващо концертно преживяване на класическия албум на Пинк Флойд; като пътепис, в който Уотърс размишлява за миналото си и като разпален филм против войната, посочващ цената на човешките загуби от конфликтите.

roger-waters

„Роджър Уотърс – Стената” е заснет на 4К и миксиран в Dolby Atmos по време на успешното турне на Уотърс „Стената на живо” в периода 2010 – 2013, гледан от повече от 4 милиона фена по света. Съдържа никога непоказвани кадри от концертите на това грандиозно турне, включително на хитовете Another Brick in the Wall Part 2, Comfortably Numb и Run Like Hell. На „Киномания“ суперпродукцията може да бъде гледана на 21 ноември от 20:30 часа в Зала 1 на НДК, но ще има общо 9 прожекции, включително в Пловдив и Варна.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара