Детският празник „Стара хартия за нова книга“ ще се проведе за първи път в Пловдив на 5 септември от 10,00 часа на пл. „Стефан Стамболов“.

Stara-hartia-za-nova-kniga-2015-Plovdiv

Под надслов „Почисти и прочети“ децата ще научат повече за рециклирането  ̶  как да пазят природата, да събират разделно отпадъците и междувременно сами да си изберат книжки.

Всяко дете, което дойде с възрастен придружител и предаде 5 кг стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор и подаръци от организаторите и партньорите на празника. Събитието, организирано от ЕКОПАК България АД, Книжен център „Гринуич“ и Община Пловдив, ще продължи до 14,00 ч. със забавления за малки и големи.

В програмата са включени екотеатърът „Приказка за юначета с празни тумбачета: Хартояд, Пластоядка и Стъклояд в парка”, представен от Театъра на приказките – София, много музика, танци и игри, както и интересни предизвикателства с много изненади. Предвидена е екоработилница за изработване на бижута, цветя и сувенири от отпадъци.

Акцията ще се проведе още в Русе на 12 септември и в София – на 13 септември.

За трета поредна година книгите и природата ще съберат хората с поглед, насочен към бъдещето, в което, благодарение на книгите, децата ще станат по-успешни възрастни, а въздухът, който дишат, ще е по-добър. Защото ще са спасили дървета.

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара