Българската компания TESY, която е сред най-големите производители на интелигентни решения за отопление и топла вода в Европа, празнува 30 годишен юбилей и отбеляза повода с новината, че започва да строи завод за термодинамични бойлери в Шумен.

Инвестицията в петата производствена база в портфолиото на компанията е в размер на над 50 млн. лева. Новината съобщи основателят и управител на TESY, Жечко Кюркчиев, на събитие с водещи български медии и ключови бизнес партньори на компанията.

Новият завод ще бъде пуснат в експлоатация до края на 2024 г. и ще отговаря на съвременните стандарти за производителност, безопасност и енергийна ефективност.

На 11 500 м² разгъната застроена площ ще има производствена част, разделена в две основни халета с високо автоматизирани и технологични заваръчна, емайлираща и асемблираща линии за водосъдаржатели за термодинамични и електрически  бойлери, както и линии за краен монтаж на термопомпени агрегати и термодинамични бойлери.

Предвидена е високостелажна складова система и около 4 хил. палетоместа с 6 товарни рампи. Административно-битовата зона ще бъде разпределена на три нива, включваща робо академия, офисна част с 50 работни места и релакс зона за 200 човека. Планираният годишен капацитет на фабриката ще бъде над 200 000 единици краен продукт.

Решението за инвестиция на компанията в България е продиктувано не само от стратегическото положение на страната ни, но и от планираните синергии с другите производствени мощности на TESY, с цел ефективно  да се отговори на експоненциалното търсене на този тип продукти в Европа. Термодинамичните бойлери и термопомпите стават все по-популярни на глобално ниво, заради високата икономическа ефективност и устойчивост на тази технология. Ръководството на TESY развива и разширява и екипа си. Освен планираните нови работни места и осигуряването на заетост на хората от Шуменския регион, компанията продължава програмите си за обучение за всички служители, както и стипендиантската инициатива за стажанти и млади специалисти, целяща да развие натрупаните им академични знания и прилагането им в практическа среда.

При официалното отбелязване на 30-та годишнина, г-н Кюркчиев отбеляза: „TESY не спира да търси нови възможности за разширяване на бизнеса и извън страната. Търговският екип на компанията се разраства с нови хора от Европа, Африка и Азия, което допринася за навлизане на нови пазари и добавяне на нови клиенти.”

На събитието бяха представени и най-новите попълнения в портфолиото на компанията – термодинамичен бойлер за стенен монтаж TESY АquaThermica Compact, термопомпа за отопление, охлаждане и битова гореща вода TESY MultiThermica и електрически конвектор TESY FinEco Glass Cloud с технология AirSafe.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара