Wizz Air добавя още един вълнуващ маршрут към българската си мрежа: от София до Тирана. Това ще е единственият директен полет от България до Албания и с него авикомпанията ще даде на пътниците възможността да изживеят богатството на албанската култура и красота. Билетите са вече са в продажба на wizzair.com и в мобилното приложение на WIZZ, а цените започват от 38.99 лв.* Изпълнението на маршрутът София – Тирана ще започне на 18 декември 2023 г. по удобен за клиентите график с 3 седмични полета в понеделник, сряда и петък.

Освен София-Тирана авикомпанията обяви, че добавя още 9 маршрута към мрежата си в Албания – от Тирана към Бирмингам, Единбург, Букурещ, Малта, Прага, Палермо, Краков и Ханя. Това стратегическо решение отразява ангажимента на Wizz Air да отговори на нарастващото търсене на пътниците, както и да им предложи още по-разнообразна гама от интересни дестинации в цяла Европа.

Тирана, сърцето и столицата на Албания, подобно на всички останали европейски столици, впечатлява с уникална атмосфера, енергия и гостоприемство. Това е място, което съчетава богатство от исторически, културни и природни атракции. Градът разкрива вълшебната си история чрез музеи, галерии и улици с ярки фасади. Едни от най-впечатляващите местни забележителности са Националният исторически музей, централният площад Скендербег, Националната опера и балет, Часовниковата кула, която е символ на града, както и джамията на Етем Бей – една от най-старите сгради в страната. Гостите на града ще имат възможността и да се насладят на богатия кулинарен свят на Албания, като опитат автентични ястия и напитки, предлагани в уютни ресторанти и кафенета. Албанската кухня е прясна, ароматна и разнообразна, съчетание между средиземноморска и балканска кухня.

„За мен е удоволствие да съобщя, че в рамките на по-малко от месец допълнително разширяваме мрежата си в Албания с десет нови дестинации и почти 100 допълнителни полета седмично. Чрез непрекъснато увеличаване на предлаганите от нас маршрути се стремим да подобрим преживяването на нашите пътници, като същевременно осигуряваме безпроблемна свързаност с по-широк избор от дестинации. Това затвърждава позицията ни на водеща авиокомпания в Европа, както и стремежа ни към предоставяне на лесни и достъпни възможности за пътуване. Очакваме с нетърпение да посрещнем нашите пътници на борда и да ги отведем на незабравимо пътешествие до Тирана“ – коментира Евелин Йекел, Acting Network Officer в Wizz Air.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара