Актьорите Салма Хайек, Антонио Бандерас, Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм, Ейдриън Броуди, Шохрех Агдашлу, режисьорът Том Кърк  и продуцентите Алън Сейгъл и Лез Уелдън участват в рекламен клип на България.

„България е мястото!“, казва Силвестър Сталоун. Той и останалите световни звезди не просто рекламират страната ни, а показват личното си отношение към нея като място, което трябва да се види и усети. Те застават с името и лицето си, за да разкажат за своите преживявания в България и да призоват всички свои фенове да я посетят. Това стана ясно при представянето на клипа от министъра на туризма Николина Ангелкова.

photo 2

„Работим по този клип близо 10 месеца и мога да кажа, че това е сред най-добрите примери за публично-частно партньорство. Видеото е продукт на „Nu Boyana Film Studios“, които предоставиха кадрите, за да се случи клипа. За неговото създаване не са инвестирани държавни средства.“ – подчерта министър Ангелкова.

Тя и изпълнителният директор на филмовите студиа Ярив Лернер подписаха Споразумение за партньорство по силата, на което всички права се прехвърлят на Министерството на туризма и видеото може да бъде използвано безвъзмездно за популяризиране на възможностите за туризъм в страната ни.

photo 3

„Клипът показва и тясната връзка между туризма и киното, с което се надяваме да привлечем още по-голямо внимание към България.“ – посочи Николина Ангелкова.

Примерите в световен мащаб са красноречиви – туристите в Англия са нараснали с около 50% след излъчването на поредицата за Хари Потър. В Тайланд са отчели ръст от около 22% след премиерата на „Плажът“ с Леонардо ди Каприо, а Хърватия се позиционира като кинодестинация след снимките на шестте сезона на тв сериала „Игра на тронове“.

„Киноиндустрията може да ни помогне да преодолеем и сезонността в туризма.“ – допълни министърът на туризма.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара